Атлетико ще измъкне трите точки срещу Леверкузен и ще се дотътри до 1/16 финалите


А. Павлов

Атлетико ще измъкне трите точки срещу Леверкузен и ще се дотътри до 1/16 финалите

Леверкузен - Атлетико
Стадион: "БайАрена", Леверкузен
Дата: 16.12.2010 г.
Час: 20:00
Съдия: Александру Дан Тудор (Румъния)

Уважаеми читатели, имам удоволствието да напиша анонса на най-интересния мач от последния шести кръг в груповата фаза на Лига Европа. Става въпрос за двубоя между Леверкузен и носителя на трофея в състезанието Атлетико. Двата тима са в Група B, където са още Арис и Розенборг. Важността на мача, въпреки факта, че аспирините подпечатаха своите билети за следващия етап на турнира, е много голяма. Дюшекчиите са напът да изхвърчат от Лига Европа. За да не стане това, те трябва на всяка цена да си тръгнат с успех от гостуването в Германия.

Атлетико си оспорва с Арис втората позиция в групата. Двата отбора имат равен брой точки (по седем). Солунчани са домакини на Розенборг в този кръг от надпреварата. На първо четене задачата на гръцкия тим изглежда по-лесна от тази на Атлетико, но все пак не бива да забравяме, че мадридчани са носител на Лига Европа и Суперкупата на Европа. Плюс това при тях творят майстори на играта като Диего Форлан, Серхио Агуеро, Хосе Рейес и Симао.

Естествено, не може да се лежи само на това. В крайна сметка футболът е спорт, а в него, колкото и клиширано да звучи, всичко е възможно. Затова едно отпадане на Атлетико би било много изненадващо, ала не и нелогично предвид резултатите, които записаха досега в група B.

Отборът инкасира две поражения от Арис. Не успя също така да се наложи над Леверкузен пред собствени трибуни. Сега Атлетико е опрян до стената. Трябва да отбележим също, че един изход от Европа ще коства солено на клуба във финансов план.

Факт е, че мадридчани се представят на приливи и отливи от старта на сезона. Това важи не само за евротурнирите, а също и за Примера дивисион. Там Атлетико заема шесто място, изоставайки с пет точки от зона Шампионска лига.

Сезонът протича далеч по-добре за домакините. Те са на втора позиция във временното подреждане на Бундеслигата. Целта им е да се класират за Шампионската лига, като, ако продължават в същия дух, това намерение най-вероятно ще бъде реализирано.

От тази гледна точка една победа срещу класен съперник, какъвто са гостите, несъмнено би дала още импулс в представянето на леверкузенци.

При всички положения очаквам днешната среща да се превърне във футболен празник. Най-малкото има всички предпоставки за това. Трудно можем да наклоним везните в една от двете посока, тъй като силите са изравнени. Ситуацията обаче, в която се е озовало Атлетико, е достатъчен мотив да заложите на двойка.

Последни 5 изиграни срещи:

Леверкузен:

20 ноември Леверкузен - Байерн 1:1 (Бундеслига)
27 ноември Хофенхайм - Леверкузен 2:2 (Бундеслига)
01 декември Розенборг - Леверкузен 0:1 (Лига Европа)
05 декември Леверкузен - Кьолн 3:2 (Бундеслига)
11 декември Хамбургер - Леверкузен 2:4 (Бундеслига)

Атлетико:

21 ноември Реал Сосиедад - Атлетико 2:4 (Примера дивисион)
27 ноември Атлетико - Еспьнол 2:3 (Примера дивисион)
01 декември Атлетико - Арис 0:1 (Лига Европа)
04 декември Леванте - Атлетико 2:0 (Примера дивисион)
11 декември Атлетико - Депортиво 2:0 (Примера дивисион)

 

Досегашни срещи:

Леверкузен - Атлетико

1 мач
0 победи за Леверкузен
1 равенство
0 победи за Атлетико
Голова Разлика: 1:1

 

Коефициенти от bet365:

Леверкузен - 2.90
Равен - 3.60
Атлетико - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
198