Левски ще търси задължителна победа срещу Черно море


FUTBOL-TV

Левски ще търси задължителна победа срещу Черно море

Левски - Черно море
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 12.05.2024 г.
Час: 19:30


Левски приема Черно море на "Герена" във важен двубой и за двата тима от плейофната фаза на шампионата. В редките случаи, когато "сините" не влизат в даден мач на "Герена" като фаворити. "Моряците" са по-напред в класирането и водят битка с ЦСКА за 2-ро място, което евентуално може да осигури участие в Лига Европа. Левски обаче има нужда от победа, за да запази изобщо шансовете си за класиране в Лига на конференциите. В противен случай - "сините" могат да останат без участие в евротурнирите и без приходи оттам, като това може да се окаже важно за спасението на клуба, който продължава да е затънал в дългове. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак 1.

През седмицата стана ясно, че Николай Костов напуска Левски след края на сезона. Треньорът получи доста критика от фенове и специалисти, но изглеждаше, че има пълното доверие на мажоритарния собственик. Наско Сираков обаче в крайна сметка е постигнал договорка с треньора, който ще доиграе сезона. Сираков вече води преговори с евентуалния нов наставник на тима.

Костов ще има нелеката задача да мотивира отбора в оставащите мачове. Грешка в мача срещу силния отбор на Черно море може да коства участието в евротурните на Левски. "Сините" ще водят люта битка с Локомотив Пловдив за 4-то място, което може да класира отбора за Лига на конференциите. Всичко това, разбира се, при условие, че Ботев Пловдив не спечели Купата на страната. При победа на "канарчетата" срещу Лудогорец обаче, това ще означава, че пловдивчани ще заемат една от позициите на евроучастниците, а 4-та позиция няма да вкара тим в Европа. Така или иначе към момента - Левски изостава с точка от Локо Пловдив, които са заели 4-то място.

В Левски вече мислят повече и за селекция. Наскоро Наско Сираков обеща на пресконференция, че отборът ще се подсили с няколко нови попъления, като почти сигурно те ще са чужденци. Вече се спрягат и няколко бразилски имена, като целта отново е ясна - евентуална бъдеща тяхна продажба. Още сега се очертава и раздяла с Кордоба, но поне към момента той е в отбора и ще играе срещу Черно море. Говори се, че скаути ще го наблюдават на живо. Такива ще има и за Асен Митков, който до неотдавна лекува травма. Скаути на Стандарт Лиеж ще гледат Митков и Виктор Попов от Черно море. По непотвърдена информация Стандард вече е подготвил 3 милиона евро за трансферите на двамата футболисти.

Самият Попов обаче не тренира в последните дни. Последната информяци гласи, че националът има увредена връзка на коляното. Все пак очакванията са, че той ще е на линия за мача. Но при евентуално негово отсъствие се очаква да има промяна в защитната формация на Черно море. Това означава, че Цветомир Панов ще играе на своята позиция като десен защитник, а не отляво. В лявата зона опциите са испанецът Мартин Хил и Мартин Дичев, които са типични леви крайни защитници.

Даниел Димов, който пропусна последния мач заради болки в бедрото, тренира с отбора. Исмаил Иса също има лек проблем-разтежение на бедрен мускул и прави самостоятелни кросове. Двамата със сигурност ще бъдат възстановени и ще имат необходимата мотивация за мача срещу сините, тъй като бяха съотборници в Левски през сезон 2010/11.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЧЕРНО МОРЕ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260