Лудогорец ще стане шампион след успех над ЦСКА


FUTBOL-TV

Лудогорец ще стане шампион след успех над ЦСКА

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 19:30


ЦСКА гостува на Лудогорец в Разград в среща от плейофната фаза на шампионата. След края на мача домакините може да официално да станат шампиони за 13-ти пореден път. Това ще стане, стига само да не загубят. При победа за "армейците", то тогава празненствата в Разград ще се отложат. Прогнозата на FTV и на Futbolbet обаче е за знак 1.

Доста проблеми има пред Стамен Белчев преди мача. Защитникът Брадли де Нойер най-вероятно ще се завърне в титулярния състав на ЦСКА след повече от година пауза. Очаква се нидерландецът да бъде от първата минута на терена за гостуването на Лудогорец в Разград.

Очаква се именно той да замени сред титулярите Сейни Санянг, който след завръщането на Стамен Белчев начело на тима е основен бранител отляво. Последно Брадли де Нойер започна като титуляр за ЦСКА на 17 април 2023 година, когато направи дузпа в последната минута на дербито с Левски. Впоследствие Ивелин Попов пропусна от бялата точка и мачът завърши 0:0. Заради грешката си обаче Брадли беше забит на пейката от най-високо ниво. Няколко кръга по-късно той влезе в игра като резерва и се контузи тежко. Де Нойер записа наскоро дебют за сезона, след като Стамен Белчев го пусна отново от пейката. Санянг получи травма наскоро и не е ясно колко сериозна е тя и дали изобщо ще е в групата.

Другата дупка в състава на "червените" за Разград, предизвикана от наказанието и на Джонатан Линдсет, ще бъде запълнена от Каранга. Бразилецът ще бъде таран срещу Лудогорец, а Хайнц, който игра като нападател на "Колежа", ще заеме мястото на сънародника си в халфовата линия. До скоро в някои медии се говореше, че и Каранга е контузен и аут за мача, но по последни данни той е започнат да тренира наравно със съотборниците си и ще се разчита на него.

Норвежкият полузащитник на ЦСКА Улаус Скаршем може да пропусне гостуването на Лудогорец в събота, след като се е разболял. За него ще се решава в последния момент.

Аут за мача изглежда е Юрген Матай. Капитанът на ЦСКА може да е изиграл последния си мач за тима. Той получи контузия в дербито с Левски на 27 април, но след това игра на инжекции в реванша за Купата с Ботев Пловдив. Ситуацията с травмата обаче не се е подобрила в последните дни, каквито са били надеждите на спортно-техническия щаб. Така той със сигурност ще пропусне утрешното гостуване на Лудогорец, като изобщо не е ясно дали ще може да играе в някой от останалите три двубоя до края на сезона.

Неговият договор с клуба изтича през лятото и е възможно да не бъде подновен. Изпълнителните директори разкриха, че са предложили удължаване на всички играчи, които са в тази ситуация, но само при определени условия, които "са в полза на клуба".

Лудогорец няма да получи шампионската титла в събота вечер, дори да не загуби от ЦСКА и математически да спечели 13-ти пореден трофей в България. Ръководството на разградчани не желае да планира празник и награждаване, ако титлата не е на практика спечелена. Такова можеше да има, ако отборът бе победил ФК Крумовград в предишния кръг, но това не се случи.

Припомняме, че миналата година по същия начин нямаше награждаване в последния кръг след края на мача срещу Черно море. Тогава дори имаше възможност да бъдат осигурени два трофея на двата стадиона – във Варна и в София, но в крайна сметка това не се случи.

Ако Лудогорец практически стане шампион в събота, то награждаването вероятно ще се осъществи в следващия домакински мач на тима, който е на 22 май срещу Локомотив Пловдив. Преди това разградчани гостуват на Черно море.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193