Ливърпул - Атлетико: Кадрите решават всичко


.

Ливърпул - Атлетико: Кадрите решават всичко

Ливърпул - Атлетико Мадрид
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 29.04.2010
Час: 22:05
Съдия: Тере Хауге (Норвегия)

 

Сезонът за Ливърпул се превърна в истинско бедствие, след като един от най-популярните английските клубове се намира в миманса на футболна Англия, заемайки седмо място в класирането с 62 точки от 36 мача и само с теоретични шансове за участие в Шампионската лига догодина, след като и вероятността да влезе в Топ 4 на Висшата лига е повече математическа отколкото реална. В последния кръг „червените" победиха при гостуването си изпадналия от елита Бърнли с 4:0, което няма начин да не повиши самочувствието на отбора и даде надежда на изстрадалите му фенове, че любимците им могат да сътворят нещо специално на „Анфийлд" в четвъртък вечер.

Впрочем Лига Европа остана единственият шанс на „мърсисайдци" да направят нещо през сезона. Отпадането от груповата фаза на Шампионската лига изпрати хората на Бенитес във втория по престижност европейски турнир. Ливърпул достигнаха до полуфинал по убедителен начин, отстранявайки последователно Унирея, Лил и Бенфика и заявиха своите намерение да играят и на финал. Разбира се, ако заличат пасива от един гол на „Висенте Калдерон".

Не по-малко зле премина сезона за Атлетико Мадрид, който се намира на десето място в Примерата с 43 точки от 34 мача. Най-вероятно и някъде тук ще завършат „дюшекчиите", което за отбор от неговата класа и с тези футболисти си е истински провал. Нещата бяха дори още по-зле, когато в началото на първенството тимът дори попадна в зоната на изпадащите. В последния кръг Атлетико победи предпоследния Тенерифе с 3:1 и затвърди класирането си в средата на таблицата.

И все пак сезонът не може да бъде напълно загубен, дори могат да бъдат взети повече трофеи от по-големия друг мадридски отбор - този на Реал. Хората на Флорес им предстои на 19 май финал за Купата на Краля, освен това напълно вероятно е класиране и за финал в Лига Европа, което означава, че могат да бъдат спечелени цели две купи. Разбира се, всичко това ако се получи благоприятен резултат на „Анфийлд" в четвъртък вечер.

Дори и хората, които не се интересуват от футбол знаят вече, че Фернандо Торес няма да вземе участие в предстоящия двубой. Това е най-малката беда за Бенитес обаче. До края на деня в сряда вечер все още не е ясно дали Каут и Нгог ще играят. Очакваше се изявление от щаба на „мърсисайдци" , което така и не дойде. Също така Макси Родригес, който през уикенда вкара първия си гол за клуба от идването си насам, няма да има право да играе в срещата. Другото ново попълнение Акуилани най-вероятно ще започне на резервната скамейка и на фона на всичко това Рафа остава практически само с Бабел в атака.

Схемата, която Бенитес  ще използва е 4-2-3-1. Ако все пак контузените успеят да се възстановят, то на върха на атаката ще застане Нгог, зад него Джерард, а на десния фланг Каут. Отляво предполагам, че ще бъде предпочетен Бабел. Какво ще стане обаче ако Каут и Нгог последват съдбата на Торес? Аз не знам, но дано испанският специалист има резервен вариант, който по-скоро бихме определели като авараиен.


Голямата новина за Атлетико е завръщането на Агуеро, който заедно с Форлан ще поведе атаката на гостите. Тиаго и Ибрахима не са включени в групата, но Томас Уйфалучи се възстанови от травмата и ще заеме своето място в защитата.

Схемата, която ще избере Флорес е 4-4-2. Най-вероятно Гарсия и Асунсао ще застанат в опорната зона, а по крилата ще бъдат Шимао и Рейес. Има вероятност Хурадо да замести Рейес, но вероятността за това според мен е малка.

Ливърпул въпреки двете си загуби у дома в Шампионската лига, се представя много силно на собствен терен в Лига Европа и постигна категорични победи срещу своите съперници. Атлетико Мадрид обаче са абсолютно непредсказуеми, а и комбинацията Форлан - Агуеро е наистина опасна, ако разбира се, двамата се разиграят както трябва. Предполагам, че Ливърпул, макар и без Торес ще съумее да вкара поне един гол, защото отбраната на „дюшекчиите" не е от най-добрите. Но мисля, че и гостуващият отбор няма да си тръгне от „Анфийлд" без да вкара също.

Въпросът за „червените" е дали ще успеят да вкарат втори гол,.... а трети за да се поздравят с крайният успех? Нещо много трудно без Фернандо Торес. "Кадрите решават всичко" - колко актуална е тази мисъл отпреди 90 години. Защото ако информациите за кадровите проблеми в атакуващ план на Ливърпул се потвърдят, то тогава не виждам как изобщо домакините ще победят. Тогава единственото специално нещо може да се окаже отбелязването на поне един гол.

Прогноза за: Ливърпул - Атлетико Мадрид 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

08 април Ливърпул - Бенфика 4:1 (Лига Европа)
11 април Ливърпул - Фулъм 0:0 (Висша лига)
19 април Ливърпул - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
22 април Атлетико Мадрид - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
25 април Бърнли - Ливърпул 0:4 (Висша лига)

Атлетико Мадрид:

11 април Еспаньол - Атлетико Мадрид 3:0 (Примера)
14 април Атлетико Мадрид - Херес 1:2 (Примера)
17 април Виляреал - Атлитико Мадрид 2:1 (Примера)
22 април Атлетико Мадрид - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
25 април Атлетико Мадрид - Тенерифе 3:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Атлетико Мадрид

4 мача
0 победи за Ливърпул
2 равенства
2 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 5:3 за Атлетико Мадрид

В първия мач:

22 април Атлетико Мадрид - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.57
Равен - 4.00
Атлетико Мадрид - 5.50

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216