Тери Венейбълс почина на 80-годишна възраст


Н. Гавазов

Тери Венейбълс почина на 80-годишна възраст

Бившият футболист на Челси, Тотнъм, Куинс Парк Рейнджърс и Кристъл Палас, както и бивш треньор на Барселона, Тотнъм, Мидълзбро, Лийдс, Куинс Парк Рейнджърс, Кристъл Палас и националния отбор на Австралия, Тери Венейбълс почина на 80-годишна възраст.

"ФК Барселона дълбоко съжалява за смъртта на Тери Венейбълс, който ръководеше отбора от 1984 до 1987 г. Изказваме съболезнования на близките му. Почивай в мир“, гласи официалният акаунт на Барселона в социалната мрежа X.

"Нашите най-дълбоки съболезнования към приятелите и семейството на Тери в този невероятно труден момент. В знак на уважение ще проведем едноминутни аплодисменти преди началото и нашите играчи ще носят черни ленти по време на днешния мач срещу Астън Вила“, се казва в официалния акаунт на Тотнъм X в социалните медии.

"Всички във футболен клуб Челси са дълбоко натъжени да научат за смъртта на бившия играч на сините Тери Венабълс на 80-годишна възраст. Мислите и съболезнованията на всички в нашия клуб са към семейството и приятелите му в този труден момент. Почивай в мир, Тери“, гласи официалният акаунт на Челси в социалните медии X.

Като старши треньор на Барселона Венейбълс става шампион на Испания през сезон 1984/1985. С Тотнъм английският специалист спечели Купата на Англия през 1991 г. и Суперкупата на Англия през същата година. Докато играеше за Челси, Венейбълс спечели Купата на футболната лига през 1965 г.

Венейбълс води и националния отбор на Англия (1994–1996).

  Сподели
192