Лудогорец очаква сериозни приходи от трансфери


Н. Гавазов

Лудогорец очаква сериозни приходи от трансфери

Месец май едва настъпи, но въпросителните в първенството относно шампионската титла отпаднаха. Остава все още въпросът дали Лудогорец ще направи дубъл – днес му предстои протоколен мач реванш за купата срещу Хебър. Сериозен интерес към звездите на разградчани има от редица чуждестранни клубове, съобщава "Тема спорт". Най-много се шуми около полския национален халф Якуб Пьотровски и ганайския флангови нападател Бърнард Текпетей. Треньорът Георги Дерменджиев заяви, че очаква полузащитникът да бъде продаден за рекордна сума през лятото. Цената му е 10 милиона евро, като той е следен от клубове от Бундеслигата, а разговори за неговото привличане вече са водили Галатасарай и Виляреал.

През зимата Текпетей пък сам обяви, че е желан от тим от английската Висша лига, а наскоро изпълнителният директор на орлите Ангел Домусчиев призна, че клубове от Албиона искат играч на тима. През миналото лято Лудогорец продаде централния нападател Игор Тиаго на Брюж за 7.9 милиона евро. Сега обаче се чакат доста повече в касата от изходящи трансфери през лятото. Евентуалните рекордни приходи ще доведат и до рекордни разходи. Като се очаква в отбора да бъдат привлечени попълнения за всички линии. В Аржентина вече разкриха, че разградчани проявяват сериозен интерес към нападателя Тобиас Сервера. 21-годишният футболист е собственост на Росарио Сентрал. Той има договор с клуба до края на 2026 година. Затова и цената му не е никак малка. Според местните медии разградчани са предложили за правата му около 3.5 милиона евро. И в момента предложението им се разглежда от ръководството на клуба.

Тобиас Ариел Сервера е роден на 6 август 2002-ра. Той е юноша на Алдосиви. Именно от този клуб на 31 август миналата година е трансфериран в Росарио Сентрал. За правата му са платени около 900 хиляди евро. През есента на 2023-та той изиграва 10 шампионатни двубоя в местния елит, в които отбелязва 2 гола. През този сезон е бил на игрището 12 пъти, като има едно попадение. Интересното е, че тази кампания той по-често е използван на позицията зад нападателя. По-силният крак на 182-сантиметровия Сервера е десният. В момента в състава на Лудогорец вече има един аржентински нападател – Матиас Тисера, който е със статут на резерва. Той може да бъде продаден през лятото.

  Сподели
109