Ермосо ще свидетелства срещу Рубиалес


Н. Гавазов

Ермосо ще свидетелства срещу Рубиалес

Футболистката Дженифър Ермосо бе призована в испанския съд на 28 ноември, за да свидетелства по делото за целувката на бившия шеф на Кралската испанска футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес, съобщава Националната съдебна колегия на Испания.

Припомняме, че на 20 август женският отбор на Испания победи националния отбор на Англия във финала на Световното първенство с резултат 1:0. Още на церемонията по награждаването Рубиалес постави медала на Ермосо, а след това целуна испанката по устните.

На 26 август дисциплинарната комисия на Международната футболна федерация реши временно да отстрани Рубиалес от позицията му като президент на RFEF. Хермосо подаде молба до прокуратурата, която след това образува наказателно дело.

На 10 септември Рубиалес обяви, че е подал оставката си като председател на RFEF. На 15 септември той даде показания като заподозрян по делото за целувката на Ермосо. Съдията нареди забрана за приближаване до Ермосо в радиус от 200 метра. На Рубиалес също е забранено да контактува с нея по време на съдебно производство.

  Сподели
223