Лече – Интер: Още една крачка към титлата


Н. Гавазов

Лече – Интер: Още една крачка към титлата

Лече  - Интер

Стадион: " Стадио Еторе Джардиниеро - Виа дел Маре", Лече

Дата: 25.02. 2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Даниеле Довери

Интер, който е без загуба в 18 поредни мача от Серия А, ще пътува до "Стадио Еторе Джардиниеро - Виа дел Маре", където ще се изправи срещу Лече.

Последният мач на "нерадзурите" в Серия А бе победата  с 4:0 над Салернитана у дома, за да удължат серията си без загуба до 18 срещи (15 победи и 3 равенства), оставяйки ги на върха на таблицата на 63 точки, на девет точки пред Ювентус.

Лече е на 14-то място на 24 точки. "Вълците" загубиха последния си мач от Серия А с 2:0 на "Стадио Олимпико Гранде Торино" срещу Торино. Като цяло южняците имат една победа и 5 загуби в последните си шест срещи.

Интер спечели последната среща в Серия А между отборите, триумфирайки с 2:0 на "Стадио Джузепе Меаца" през декември. Ян Бисек вкара първи за "нерадзурите" в 43-ата минута. Николо Барела също бе точен.

Интер е без загуба в последните си пет мача срещу Лече от Серия А (победи 4, равенства 1). Лече търсят първата си победа в лигата в мачовете между двата клуба от януари 2012 година насам. Головата разлика на миланци срещу южняците е 11:2 по време на непобедената си серия.

За сезона най-плодовитият играч на Интер е Лаутаро Мартинес, който вкара 20 пъти, като той е начело в класацията през 2023/2024.

Никола Кръстович, Роберто Пиколи и Реми Оудин направиха разлика във финалната третина за Лече през този сезон. Кръстович е водещ голмайстор на клуба с пет гола, следван от Пиколи с четири и Оудин с три.

Домакините Лече имат пет победи, четири равенства и три загуби през този сезон в 12 срещи от Серия А на "Стадио Еторе Джардиниеро - Виа дел Маре". Интер не е победен в мачовете в лигата през този сезон с 10 победи и две равенства далеч от дома. Миланци за последно загубиха през май 2023 г. срещу Наполи.

Симоне Индзаги може да направи някои промени в състава, който започна срещу Атлети миналия път. Крайни играчи като Марко Арнаутович, Давиде Фратези и резервния вратар Емил Аудеро може да се появят за гостите, докато бековете Дензъл Дъмфрис и Карлос Аугусто могат да влязат съответно по десния и левия фланг.

Лаутаро Мартинес, ако не получи почивка, ще поведе атаката: "Ел Торо“ е на един гол от това да постигне своя гол номер 100 в Серия А и да достигне най-добрия си резултат за сезон в лигата (21). Партньорът на аржентинеца Маркус Тюрам обаче няма да присъства, след като получи контузия на адуктора във вторник, присъединявайки се към Франческо Ачерби (прасец) и Хуан Куадрадо (ахилес) в лазарета.

Междувременно Лече няма да има двама защитници този уикенд, тъй като Патрик Доргу и Марин Понграчич трябва да изтърпят наказания – първият за натрупване на жълт картон, вторият за изгонване срещу Торино.

"Виа дел Маре" не е място, където може да си позволиш всичко, но Лече върви надолу, а Интер просто е неустоим тази година. Нашата прогноза е, че хората на Индзаги ще запишат още една победа и ще се доближат до титлата.

Прогноза: Лече – Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Симоне Индзаги)
 
Аудеро
   
Бисек
Де Врий
Бастони
Дъмфрис
Фратеси
Чалханоглу
Мхитарян
Аугусто
Мартинес
Арнаутович
Банда
Кръстович
Алмквист
Удин
Рамадани
Каба
Гало
Баширото
Туба
Гендрей
   
Фалконе
 
Лече (Роберто Д'Аверса)

Обоснована прогноза: Лече - Интер 1:2

  Сподели
144