Ювентус ще прекърши Хелас Верона


Н. Гавазов

Ювентус ще прекърши Хелас Верона

Хелас Верона - Ювентус

Стадион: "Марк Антонио Бентегоди", Верона

Дата: 17.02.2024 г.

Час: 19:00

Съдия: Марко ди Бейо

Хелас Верона и Ювентус  се изправят в събота на "Марк Антонио Бентегоди" в опит да спрат сериите си без победа. Домакините взеха само две точки в последните си четири срещи, а гостите – спечелиха само една от последните си три двубоя.

Верона се намира на 18-то място в таблицата за класиране, на точка от спасителния бряг и на 5 от 13-я, което показва колко нагъсто са разположени отборите в дъното. Последният двубой на веронци бе на гости на Монца и там тимът завърши наравно 0:0, взимайки ценна точка.

Последният шампионатен мач на Ювентус завърши със загуба с 1:0 от Удинезе на "Алианц Стейдиъм", удължавайки безпобедната си серия до три (Wins 0 Draws 1 Losses 2), оставяйки торинци на второ място на 53 точки през 24 мача. Те изостават със седем точки от лидера Интер.

След като гледа загубата миналата седмица от трибуните, нападателят на Ювентус Душан Влахович трябва да преодолее проблема с бедрото, за да играе в събота, след като проведе пълноценна тренировка. Сръбският национал стана "Играч на месеца“ в Серия А, след като вкара шест гола през януари – половината от общия му резултат – но Аркадиуш Милик също се бори да се присъедини към Федерико Киеза или Кенан Йълдъз в предни позиции.

Мойс Кийн, Матия Де Шильо и Матиа Перин все още са извън терена поради контузия. Данило се връща след наказание, но неговият колега бразилец Бремер трябва да изтърпи наказание от един мач.

Междувременно за Верона може да липсва само Хуан Мануел Крус този уикенд, тъй като Томас Суслов се завръща в състезанието, след като беше наказан срещу Монца.

Когато двата тима се срещнаха за последно в Серия А, това се случи през октомври и тогава Ювентус излезе победител с 1:0 на "Алианц Стейдиъм". Андреа Камбиасо се разписа за "бианконерите" в 96-ата минута.

Торинци влизат в двубоя с 4 поредни победи срещу веронци, които пък имат три победи, четири равенства и четири загуби от началото на сезона в 11 състезания от Серия А у дома.

Ювентус трябва да спечели тази среща. Гостите са с по-голямо качество на състава, а освен това торинци са мотивирани да се завърнат на пътя на победите, а защо не и в битката за титлата. Това обаче може да стане само срещу победа над аутсайдера.

Като прагматик Алегри би се задоволил с минимален успех, а фаворит да вкара единствения гол в мача е Влахович.

Прогноза: Хелас Верона – Ювентус 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ювентус (Масимилиано Алегри)
 
Шчесни
   
Гати
Ругани
Данило
Камбиасо
Маккени
Локатели
Рабио
Костич
Йълдъз
Влахович
Свидерски
Лазарович
Суслов
Нослин
Дуда
Фолоруншо
Кабал
Давидович
Маняни
Чачуа
   
Монтипо
 
Хелас Верона (Марко Барони)

Обоснована прогноза: Хелас Верона - Ювентус 0:1

  Сподели
136