Ювентус ще прегази Салернитана


Н. Гавазов

Ювентус ще прегази Салернитана

Салернитана - Ювентус

Стадион: "Аречи", Салерно

Дата: 07.01.2024 г.

Час: 19:00 ч.

Съдия: Марко Гуида

Три дни след като разбиха своите южни колеги в Купата на Италия, Ювентус приключва първата половина от кампанията си в Серия А срещу Салернитана в неделя.

Преди да отпътува за "Стадио Аречи", Юве не само стигна до четвъртфиналите за Купата, но също така се доближава до първото място в таблицата.

Салернитана запази само една суха мрежа през целия сезон, а в осем предишни срещи с Ювентус южняците допуснаха 14 гола, като отбелязаха само три.

През миналия февруари те бяха победени с 3-0 от "бианконерите" на "Стадио Аречи", така че клубът от Кампания има защо да се страхува от пристигането на Старата госпожа в Салерно този уикенд.

Бившият нападател на Ювентус Пипо Индзаги е изправен пред предизвикателство, подобно на това през 2022 г., когато Салернитана изглеждаше мъртъв и погребан на Коледа, но някак си успя да се измъкне и да се спаси от изпадане.

Проблемът е, че сегашният тим на южняците няма нищо общо с тогавашния колектив. И все пак се появи искрица надежда след победата миналата седмица с 1:0 над Хелас Верона, тъй като дългоочакваният успех като гост поне доведе до две победи от шест мача в лигата - толкова, колкото в предишните 19.

Салернитана обаче не са записвали последователни победи в Серия А от октомври 2022 г., така че постигането на подобно нещо в неделя вечерта със сигурност е трудна задача - особено след като звездният нападател Булайе Диа все още е извън терена поради контузия.

В деветте предишни случая, когато Ювентус записа най-малко 43 точки от първите си 18 мача в Серия А, те успяха да спечелят титлата - последно през 2019-20.

С един мач до средата на настоящия сезон на лигата, Юве достигна тази граница и е близо до стария си съперник Интер, който е на върха в класирането, като изостава от "нерадзурите" само с пет точки.

Записвайки 13 мача без загуба в лигата и спечелвайки не по-малко от 10, хората на Макс Алегри се опитва да осъществят вътрешен дубъл след унищожаването с 6:1 на Салернитана в четвъртък в Купата на Италия, което включва голове на възпитаниците на Примавера Кенан Йълдъз и Фабио Мирети.

Преди това торинци надделяха над Рома в последния си мач за календарната година, като Адриен Рабио отбеляза точно след полувремето в Торино – 12-ият мач от лигата, който Ювентус спечели с 1:0 през 2023 г.

Домакините, междувременно, отново трябва да се справят без нападателя на Сенегал Булайе Диа - който пропусна повиквателна за Купата на Африка поради проблем с подколянното сухожилие - и без Ласана Кулибали, който представлява Мали този месец.

Юношата на Ювентус Григорис Кастанос може да преодолее проблем с коляното, за да се изправи срещу бившия си клуб, заедно с бившия нападател на Юве Антонио Кандрева , който изигра 16 мача в лигата и вкара два гола за "бианконерите" преди повече от десетилетие. В последните си четири мача срещу тях последният отбеляза два гола и направи една асистенция.

Ювентус направи сравнително малко промени за двубоя за Купата на Италия в четвъртък, но Макс Алегри е настроен да завърти състава този уикенд.

Душан Влахович може да се завърне в титулярния състав, а сръбският нападател вкара пет гола и направи две асистенции в четири предишни мача срещу Салернитана - последната му среща далеч от дома дойде на Стадио Аречи през февруари 2023 г.

Ще бъде необходима поне още една промяна, тъй като опорната точка в полузащитата Мануел Локатели трябва да изтърпи наказание, следователно Ханс Николуси Кавилия е готов за повишение от резервната скамейка.

В допълнение към отсъствието на Локатели, контузеното трио Мойс Кийн (пищял), Алекс Сандро (бедро) и Матиа Де Шилио все още са извън игра.

Ювентус е фаворит в тази среща и би трябвало да вземе максималните точки на фона на проблемите на своя съперник.

Прогноза: Салернитана - Ювентус 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197