Шави желае да остане при едно условие


Н. Гавазов

Шави желае да остане при едно условие

Имаше много спекулации около Шави Ернандес през последните два месеца, откакто той обяви намерението си да напусне поста старши -треньор на Барселона в края на сезона. Каталунският гранд е без загуба, откакто решението бе публично оповестено, което доведе до все повече призиви той да остане.

Жоан Лапорта, Рафа Юсте и Деко публично заявиха, че искат Шави да остане, което накара търсенето на треньори в Барселона да стагнира през последните седмици. Досега 44-годишният треньор бе на път да напусне, но изглежда, че може да бъде убеден да остане още един сезон.

Според Mundo Deportivo Шави е казал на босовете на Барселона, че е готов да остане – при две условия. Той иска две попълнения от най-високо ниво това лято, опорен халф (като Мартин Зубименди или Джошуа Кимих) и креативен номер осем (подобен на Бернардо Силва).

На този етап Барселона няма средства да улесни това, така че ще трябва да направи значителни продажби, за да изпълни исканията на Шави. Това им дава допълнителна мотивация поне да подобрят финансите на клуба.

Подчертава се, че каталунският клуб може да привлече поне двама играчи от световна класа.

  Сподели
395