Ракитич: Решенията на Флорентино Перес са правилни


Н. Гавазов

Ракитич: Решенията на Флорентино Перес са правилни

Бившият атакуващ полузащитник на Барселона, Севиля и националния отбор на Хърватия Иван Ракитич, който сега играе за саудитския Ал-Шабаб, коментира политиката на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес .

"Не говоря за това, че Реал Мадрид доминира този сезон, но те правят всичко правилно, за да имат силен отбор и да водят световната сцена за няколко години. Казвам го с голямо уважение, защото това бе мой съперник от много години, но виждайки какво постигна Флорентино Перес , мога да кажа: "Браво!“.Те получават това, което искат. Определено имат план.

Президентите не винаги правят всичко както трябва, но решенията на Перес са правилни и оправдани. Говоря за трансфери на играчи, за стадиона, за имиджа на клуба и изобщо за всичко, което го заобикаля. Той може да бъде поздравен за начина, по който Реал се справя с прехода от едно поколение към следващо“, заяви Ракитич, цитиран от Marca.

Припомняме, че Ракитич игра за Барселона от 2014 до 2020 година. През този период хърватският футболист участва в 310 мача във всички турнири, в които отбеляза 35 гола и 42 асистенции. От януари 2011 г. до 2014 г. и по-късно от 2020 г. до януари 2024 г. хърватският полузащитник представляваше Севиля.

Този сезон Реал Мадрид е лидер в испанското първенство и достигна до четвъртфиналите на Шампионска лига.

  Сподели
158