Барселона - Атлетико: Не очаквайте голове в мача


Н. Гавазов

Барселона - Атлетико: Не очаквайте голове в мача

Барселона - Атлетико

Стадион: "Олимпик Луис Компани", Барселона

Дата: 03.12.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Хосе Санчес

Еднa от най-големите срещи във футболния календар в Испания ще се проведе на "Олимпик Луис Компани" в неделя вечерта, като шампионът от Ла Лига Барселона посреща Атлетико Мадрид.

И двата колектива имат по 31 точки в таблицата, като Барселона е четвърта, а Атлетико трети, но столичани също така имат мач по-малко от останалите 19 отбора в дивизията.

Барселона постигна огромен резултат в Шампионска лига във вторник вечерта, като записа победа с 2:1 над Порто, за да си осигури място в осминафиналите на състезанието.

Шави успя да изведе каталунския отбор в осминафиналната фаза на главния европейски клубен турнир за първи път от пристигането си като старши -треньор и сега той ще се съсредоточи върху Ла Лига, като отборът се стреми да се върне към победите след равенство 1:1 с Райо Валекано миналия уикенд.

Барселона загуби с 2-1 у дома от Реал Мадрид в първенството в края на октомври и след това беше неубедителен в победите над Реал Сосиедад и Алавес, преди да бъде спрян от Райо последния път, а това доведе до натиск върху Шави поради някои невзрачни изпълнения и резултати.

Действащият шампион в Ла Лига в момента е четвърти в таблицата, равен по точки (31) с третия Атлетико, като може да се похвали с рекорд от девет победи, четири равенства и едно поражение от 14 мача.

Отборът на Диего Симеоне ще влезе в този мач с четири поредни победи във всички състезания, включително успех с 1:0 над Майорка в Ла Лига миналия уикенд, като столичани имат дотук 10 успеха, едно равенство и две поражения този сезон.

не по-малко важно е, че Атлетико има мач по-малко, тъй като срещата им със Севиля, насрочена за началото на септември, трябваше да бъде отложена поради лошо време, така че те са на четири точки от върха с мач по-малко, което ги поставя стабилно в надпревара за титлата на този етап от турнира.

"Червено-белите" участваха в Шампионска лига във вторник вечерта, като записаха победа с 3:1 над Фейенорд в Нидерландия, като резултатът им осигури място в осминафиналите на надпреварата и те ще играят един срещу друг с Лацио по-късно този месец за първото място.

Барселона отново ще бъде без вратаря си номер едно Марк-Андре тер Щеген , който не може да играе, след като получи контузия в гърба по време на международната пауза с Германия.

Тер Щеген все още не е успял да преодолее проблема, така че Инаки Пеня отново ще получи място между гредите, като Шави потенциално ще избере същите 11, които започнаха срещу Порто.

Алехандро Балде може да пропусне място отново, като Жоао Кансело потенциално ще бъде преместен на ляв бек, докато Жоао Фелиш има право да играе срещу своя клуб, така че португалският национал вероятно ще бъде в предната тройка с Роберт Левандовски и Рафиня .

Също така не се очакват промени в халфовата линия, като Педри , Илкай Гюндоган и Френки де Йонг да се подредят в средата, като Гави е аут за сезона поради контузия в ACL.

Що се отнася до Атлетико, Пабло Бариос получи сериозна контузия на коляното, като сега се очаква халфът да не е на разположение за селекцията поне през следващите три месеца.

Томас Лемар и Витоло също липсват, но Мемфис Депай и Рейнилдо се завърнаха след скорошни контузии, за да увеличат възможностите на Симеоне в атака и защита.

Антоан Гризман и Алваро Мората със сигурност ще запазят местата си в последната третина на терена, докато силното представяне на Родриго Рикелме срещу Фейенорд трябва да го накара да се появи отново.

Атлетико е вкарал повече голове (30) от Барселона (27) в Ла Лига този сезон и също е допуснал по-малко, получавайки 12 срещу 14 на Барселона, и те ще се отправят към мача в неделя, изпълнен с увереност срещу отбор, който не е толкова впечатляващ в лигата от късно.

Каталунският отбор спечели последните си три мача в първенството срещу Атлетико, включително успех с 1:0 в съответния мач миналия сезон, а в същото време те не са губили домакински мач от първенството на Испания срещу "червено-белите" от февруари 2006 г.

Няма съмнение, че мачът ще е достоен завършек на неделната вечер, като определянето на победителя е истинско предизвикателство за всеки почитател на залозите. Най-вероятният сценарий според нас е равенство с под 2.5 гола, тъй като не виждаме една причина за разделяне на съперниците, но и не бива да се изключва победа на домакините. По възможност - двоен знак и малко голове.

Прогноза: Барселона - Атлетико 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Хименес
Витсел
Хермосо
Молина
Де Пол
Саул
Коке
Рикелме
Мората
Гризман
Фелиш
Левандовски
Рафиня
Де Йонг
Гюндоган
Педри
Кансело
Мартинес
Кубде
Араухо
   
Пеня
 
Барселона (Шави)

Обоснована прогноза: Барселона - Атлетико 1:1

  Сподели
259