Валенсия и Атлетико ще разделят точките в спора за бронзовата титла


Т. Михайлов

Валенсия и Атлетико ще разделят точките в спора за бронзовата титла

Валенсия - Атлетико Мадрид
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 23.09.2010
Час: 23:00
Съдия:
Итуралде Гонсалес

Валенсия посреща Атлетико Мадрид в среща от четвъртия кръг на Примера. Макар първенството да е в твърде ранна фаза е трудно да си представим, че за титлата ще спори тим различен от Реал Мадрид и Барселона. Очертава се обаче интересна борба за третото място, а два от фаворитите в нея са именно “прилепите” и “дюшекчиите”.

Валенсия засега е най-добре представящият се отбор в Ла Лига като в три мача записа три победи. Първо бе сломен Малага с 3:1. След това Расинг Сантандер с 1:0 и в последния кръг Еркулес. 2:1 като гост на новака победил Барселона и нови три точки. Миналата седмица Лос Че играха и в Шампионската лига срещу Бурсаспор. Мачът в Турция бе спечелен с категоричното 4:0. Всичко това се случва след едно тежко трансферно лято, в което тимът от “Местая” се раздели с най-добрите си играчи в лицето на Давид Вия и Давид Силва.

Атлетико също започна много силно и след като спечели Суперкупата на Европа записа два успеха над Спортинг Хихон с 4:0 и Атлетик Билбао с 2:1. След това обаче дойде спад на формата и загуба с 1:0 от Арис в Солун за Лига Европа и поражение у дома от шампиона Барселона, който в последните няколко сезона бе доста удобен съперник за “Червено-белите”. За Форлан и компания се заредиха доста тежки мачове, но срещу Валенсия те могат да затвърдят впечатленито, че са много добър отбор, който може да атакува Шампионската лига.

Евер Банега е контузеният в състава на Валенсия. Той ще отсъства още около две седмици заради травма в глезена. Висенте е под въпрос. Давид Наваро е наказан заради червения си картон срещу Еркулес.

Томас Уайфалуши е наказан за Атлетико, тъй като получи червен картон при грубото си нарушение срещу Меси. Възможно е да му бъде наложено допълнително наказание от 12 мача. Серхио Агуеро е с подуто коляно вследствие на  удар в мача с шампиона. С по-тежки контузии са Серхио Асенхо и Борха Гонсалес.

Мачът на “Местая” е сблъсък между два равностойни съперника, но трябва да отбележим, че Валенсия е в по-добро състояние на духа с оглед на последните две поражения на Атлетико. Твърде е възможно “дюшекчиите” да са загубили първоначалния си устрем, но пък може и да отговорят с добра игра и престижен успех. В този двубой най-привлекателен изглежда залог за равенство, макар коефициентите в bet365 за 1 и 2 също да са добри.

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

06 август Астън Вила - Валенсия 0:0 (Приятелски мач)
28 август Малага - Валенсия 1:3 (Примера)
11 септември Валенсия - Расинг Сантандер 1:0 (Примера)
14 септември Бурсаспор - Валенсия 0:4 (Шампионска лига)
19 септември Еркулес - Валенсия 1:2 (Примера)

Атлетико Мадрид:

27 август Интер - Атлетико Мадрид 0:2 (Суперкупа на Европа)
30 август Атлетико Мадрид - Спортинг Хихон 4:0 (Примера)
11 септември Атлетико Билбао - Атлетико Мадрид 1:2 (Примера)
16 септември Арис - Атлетико Мадрид 1:0 (Лига Европа)
19 септевмври Атлетико Мадрид - Барселона 1:2 (Примера)


Досегашни срещи:

Валенсия - Атлетико Мадрид

146 мача
55 победи за Валенсия
38 равенства
53 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 225:215 за Валенсия


Коефициенти от bet365:
Валенсия - 2.10
Равен - 3.25
Атлетико Мадрид - 3.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
488