Атлетико редовно огорчава Барса


Т. Михайлов

Атлетико редовно огорчава Барса

Атлетико МадридБарселона
Стадион: "Висенте Калдерон", Мадрид
Дата: 19.09.2010
Час: 20:00
Съдия: Фернандес Борбалан


Интересен мач предлага третият кръг на испанската Примера дивисион. Един срещу друг на “Висенте Калдерон” излзиат носителят на трофея в Лига Европа Атлетико Мадрид и шампионът Барселона. По традиция това е един от най-тежките маочве за “блаугранас” през сезона.

Атлетико започна отлично шампионата, записвайки две победи с 4:0 над Спортинг Хихон и 2:1 при гостуването си на Атлетик Билбао. Много изненадващо обаче “дюшекчиите”, които само преди три седмици взеха и Суперкупата на Европа се издъниха в първия си мач в груповата фаза на Лига Европа, губейки с 0:1 като гост на гръцкия Арис.

Шокираща бе миналата седмица и за Барселона. Каталунците допуснаха неочаквана загуба с 0:2 на “Камп ноу” от новака Еркулес. Това не се отрази на психиката им и след няколко дена те победиха Панатинайкос в първия си мач от Шампионската лига. Това 5:1 след силната игра на Меси трябва да е върнало вярата на шампионите.

Кике Санчес Флорес направи някои промени в състава си срещу Арис, но не даде почивка на всичките си звезди. Хосе Антнио Рейес бе един от запазените за дербито в неделя. Здравето на Кун Агуеро също не бе рискувано. Томаш Уайфалуши е с контузия и вероятно ще пропусне мача.

Хефрен Суарес отново тренира с основната група на Барселона, но не е готов за цял мач. Жерард Пике има контузия в главата и не тренира в сряда. Андрес Иниеста се подготвя отделно от останалите, но вероятно ще вземе учстие в мача на “Висенте Калдерон”.

Както споменхаме това е един от най-тежките мачове за Барселона в последните сезони. Въпреки че каталунците печелеха шампионската титла в миналите години, те често се проваляха срещу Атлетико. Сега “дюшекчиите” стартираха добре и може би вярват, че са единственият отбор, който може да наруши хегемонията на “каталунците” и претендента им за титлата Реал Мадрид. Според нас Барселона отново няма да успее да спечели срещу “червено-белите”.

Последни 5 изиграни срещи:

Атлетико Мадрид:
19 август Монтевидео Уондърърс - Атлетико Мадрид 0:3 (Приятелски мач)
27 август Интер - Атлетико Мадрид 0:2 (Суперкупа на Европа)
30 август Атлетико Мадрид - Спортинг Хихон 4:0 (Примера)
11 септември Атлетико Билбао - Атлетико Мадрид 1:2 (Примера)
16 септември Арис - Атлетико Мадрид 1:0 (Лига Европа)

Барселона:

14 август Севиля - Барселона 3:1 (Суперкупа на Испания)
21 август Барселона - Севиля 4:0 (Суперкупа на Испания)
29 август Расинг Сантандер - Барселона 0:3 (Примера)
11 септември Барселона - Еркулес 0:2 (Примера)
14 септември Барселона - Панатинайкос 5:1 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Атлетико Мадрид - Барселона
159 мача
55 победи за Атлетико Мадрид
36 равенства
68 победи за Барселона

Голова Разлика: 306:249 за Барселона

Коефициенти от bet365:
Атлетико Мадрид - 5.00
Равен - 3.75
Барселона - 1.66

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
264