Манджукич: Навсякъде, където съм бил, съм успявал да се наложа


А. Павлов

Манджукич: Навсякъде, където съм бил, съм успявал да се наложа

Марио Гомес играе с номер 33, Клаудио Писаро носи номер 14 на гърба на своята фланелка, а Марио Манджукич - номер девет. Хърватинът, който бе привлечен от Волфсбург, трябва да подобри способностите на Байерн в атака. Днес 26-годишният нападател бе официално представен като футболист на "баварците", като, въпреки присъствието на Гомес в тима, Манджукич вярва в своя шанс за изява. Очевидно ще бъде интересно да видим кой измежду тримата нападатели на Байерн ще трябва да седне на пейката. Новият мениджър на мюнхенци Матиас Замер вече обяви, че няма да търпи недоволство от страна на Гомес, Писаро или Манджукич, в случай че някой от тях бъде поставен на резервната скамейка.

"Навсякъде, където съм бил, съм успявал да се наложа. Искам да направя това и тук. Убеден съм, че ще се справя с тази задача", отправи Манджукич лек призив за битка към именитата конкуренция по време на първата си пресконференция като играч на Байерн.

Ръководителите на "баварците" искаха по-голяма борба за титулярно място в нападение, повече качествени алтернативи на Марио Гомес. В Байерн стрелецът на немския национален тим продължава да се наслаждава на доверие. Така би могло да се интерпретира решението на "червените" да купят Манджукич за 12 милиона евро, а не Един Джеко за значително по-голяма сума.

От Волфсбург в Байерн. "За мен това също е една голяма крачка напред", изтъкна Марио Манджукич, който най-вероятно е успял окончателно да убеди "баварците" в своите възможности по време на Евро 2012, когато нападателят на Хърватия отбеляза три гола в три мача. "На европейското първенство Манджукич показа красноречиво, че е играч от континетална класа", каза днес Замер. Според мениджъра на "червените" хърватският нападател е футболист с комплексни силни страни и качества в и извън наказателното поле.

Иначе Матиас Замер още към края на миналия месец бе осведомен от Байерн за преговорите с Манджукич, въпреки че по това време Замер още изпълняваше функцията на спортен директор на немския национален отбор. "Байерн Мюнхен винаги е по-голям от отделния играч", подчерта мениджърът на мюнхенци с оглед на превъзходните опции в нападението на Байерн. Може би двама измежду Гомес, Манджукич и Писаро ще трябва да се задоволят с място на пейката. "В един голям клуб може да се появят особено тежки случаи. Тогава очакваме да видим такъв начин на мислене, който да подтиква към това да бъде сторено всичко за клуба, и този факт да бъде акцептиран", посочи още Матиас Замер. Следователно изводът от думите на Замер би гласял следното: Никакво недоволство под ръководството на новия мениджър!

Профилактично Манджукич се изказа позитивно за предстоящата си работа с Гомес и Писаро: "Радвам се, че ще работя заедно с Марио Гомес и Клаудио Писаро. Ще се разбирам добре с тях." Преди хърватинът да срещне Гомес на тренировка, ще мине още седмица, тъй като Тореро все още е във ваканция след Евро 2012. За разлика от това, Марио Манджукич ще стартира предсезонната подготовка с "баварците" пръв от 12-те играчи на тима, участвали на европейския шампионат. В неделя хърватинът трябва да се присъедини към тренировъчния лагер на Байерн край италианското езеро Лаго ди Гардо, където страдащият от мускулни проблеми Писаро отново би трябвало да поднови тренировъчни занимания с "червените".

В тази връзка първата по-сериозна контрола на Байерн по време на подготвителния период ще бъде мачът с Наполи. "Баварците" ще премерят сили с неаполитанци на 20-и юли в италианския град Арко. "Нямам търпение да започна да играя за Байерн", сподели Манджукич, който при мюнхенци ще вземе номер девет от пратения под наем във Вердер Нилс Петерсен. Три дни преди проверката с Наполи Байерн ще изиграе спаринг със сборен отбор на провинция Трентино. Именно в този двубой Марио Манджукич би могъл да излезе пред Гомес и Писаро в състезанието за титулярно място в нападението на немския вицешампион.

  Сподели
204