Пирин едва спаси точката срещу Етър


FUTBOL-TV

Пирин едва спаси точката срещу Етър

Пирин Благоевград и Етър Велико Търново завършиха 2:2 в мач от 33-ия кръг на родния шампионат.

Пирин поведе още в началото, но гостите направиха обрат през втората част, а благоевградчани стигнаха до скъпоценна точка с попадение на френския защитник Арно Лузаядио в добавеното време.

Етър вече изпадна от елита и не играеше за нищо, но доминираше на терена в Благоевград и само отличните намеси на вратаря на домакините Максим Ковальов спасиха Пирин при чисти голови ситуации за Етър.

Равенството остави благоевградчани на 13-о място в класирането с 31 точки, една повече от 14-ия Хебър, който по-късно днес приема Берое.

Пирин Благоевград поведе още в 4-а минута. Иван Тасев проби от дясно и след негово центриране Принс Мбаке от Етър си отбеляза автогол.

Етър бе близо до изравнително попадение в 12-а минута, но удар на Йоаким Карсела срещна гредата. Карсела отново бе на стрелкова позиция в 37-а минута, но след негов удар Максим Ковальов спаси.

През втората част гостите от Велико Търново бяха по-активни и успяха да направят обрат. В 52-а минута Ковальов направи фантастично спасяване, след като най-напред отклони удар на Карсела в напречната греда, а при добавката отрази и удар с глава на Иван Василев.

В 62-а минута натискът на Етър даде резултат и Иван Васиев изравни след центриране на Тибуе. Три минути по-късно отново Тибуе проби от ляво и намери Карсела, който с хубав удар от въздуха направи 2:1 за Етър. 

В добавеното време десният защитник Арно Лузаядио донесе точката на Пирин с прецизен удар в далечния ъгъл.

  Сподели
88