Байерн плаши с погром над Фрайбург, Шалке също с победа (видео)


В. Мухарски

Байерн плаши с погром над Фрайбург, Шалке също с победа (видео)

Байерн Мюнхен се наложи с 5:0 при домакинството си на Фрайбург в двубой от осмия кръг на Бундеслигата. Нелеп автогол на Юлиан Шустер, след само 8 минути игра, даде аванс на баварците. Гостите не успяха да удържат този резултат до почивката и в 43-ата минута Кингсли Коман удвои след удар с глава.

В 63-ата минута Тиаго направи резултата класически с много красив гол, а в 75-ата Роберт Левандовски вкара за 4:0, като това попадение бе факт след подхлъзване в най-неточния момент на абсолютния грешник днес - Шустер. В добавеното време Кимих завърши прекрасна атака на своя тим, като в случая Левандовски предвидливо не игра с топката, тъй като бе в положение на засада и по този начин помогна за попадението - 5:0

В крайна сметка Байерн си спечели тези задължителни три точки в борбата за първото място в Бундеслигата. Друго, което трябва да се отбележи е, че това бе най-убедителната победа за тима от началото на сезона.

В столицата пък Шалке стигна до успех с 2:0 над Херта в друга интересна среща от кръга в немския шампионат. Минута преди почивката Генки Харагучи получи червен картон, като това определено повлия върху крайния изход от мача. С човек повече за цяло едно полувреме - "кралскосините" успяха да стигнат до два гола. Първият падна в 54-ата минута, когато Леон Горецка бе точен от дузпа. Всичко приключи в 78-ата минута, когато Гуидо Бургщалер оформи крайния резултат.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
123