Хендерсън ще остане в Саудитска Арабия до края на сезона


Н. Гавазов

Хендерсън ще остане в Саудитска Арабия до края на сезона

Халфът на Ал Етифак Джордан Хендерсън се очаква да остане в Саудитска Арабия до края на сезона.

Английският национал взе противоречивото решение да се присъедини към Ал Етифак след изтичането на договора му с Ливърпул през лятото.

Докато Хендерсън настояваше, че иска да помогне за развитието на играта в Близкия изток, преместването в Саудитска Арабия предизвика критики след предишната му публична подкрепа за ЛГБТ+ общността.

Откакто премина в отбора на Стивън Джерард Ал Етифак, Хендерсън има 19 състезателни участия.

Въпреки че има договор до юни 2026 г., бъдещето на Хендерсън наскоро бе поставено под съмнение, след като се разкри, че иска да се върне в Европа.

След съобщенията, че семейството на Хендерсън се е борило да се установи в Близкия изток, Ювентус се появи като потенциален претендент за подписа на играча.

Твърди се, че италианският гранд е провел дискусии с 33-годишния играч относно потенциална сделка за наем, тъй като Масимилиано Алегри иска да подсили халфовата си линия.

Аякс също проучваше потенциална сделка , след като временният шеф на клуба Джон ван 'т Шип потвърди интереса на клуба след съботната победа над Го Ахед.

Старши треньорът на Аякс каза пред репортери: "Мога да потвърдя, че клубът и Хендерсън разговарят. Той трябва да се разбере с клуба си сега".

Въпреки това, според Daily Mail , Хендерсън вероятно ще остане в Саудитска Арабия до края на сезон 2023-24.

Докладът твърди, че Ал Етифак няма интерес да позволи на 33-годишния футболист да напусне клуба преди края на настоящия трансферен прозорец.

Очаква се официални лица от клуба да разговарят с Хендерсън в близко бъдеще след неотдавнашната несигурност относно бъдещето му.

Тъй като Саудитската лига е в пауза в момента, Хендерсън отлетя за Абу Даби, за да се присъедини към своите съотборници за двуседмичен тренировъчен лагер.

Ал Етифак  ще се завърне в игра следващия месец, а Хендерсън ще се надява, че той и неговият отбор могат да се насладят на успех през втората половина на кампанията, докато се стреми да си осигури мястото в английския отбор на Гарет Саутгейт за Евро 2024.

  Сподели
169