Анри: Хората не те учат как да умреш


Н. Гавазов

Анри: Хората не те учат как да умреш

Бившият нападател на Монако, Арсенал и Барселона Тиери Анри проговори за живота след професионалната си футболна кариера.

"Често използвам тази фраза: "Получих образование, а децата ми ме превъзпитават“. Децата ми ме спасяват, всеки ден ме спасяват. Всеки ден виждам нещо ново, те ме учат да бъда баща, по-добър баща. Понякога виждам, когато ме гледат колко много ме обичат. Но само ако знаеха... Всъщност ги гледам така, разбирате ли, благодарен, че са тук, защото без тях би било много трудно.

Като спортист, стига да останете в тези граници, ще избегнете проблемите си. Защото предпочитате да бъдете спортист, отколкото човек. Защото е по-лесно да си спортист. Ти знаеш какво да правиш. Е, знаех какво да направя. Дори и да боли, нямаше значение, знаех какво да правя. Но мисля, че като спортист и казвам това и ще продължа да го казвам, че умираш, когато спреш. Умира спортистът, състезателят.

Никога повече няма да мога да играя във Висшата лига. Никога повече няма да мога да играя за френския национален отбор. Все още мога да играя футбол. Но не на това ниво. Не мога да се състезавам както преди и тази част от мен умря. Хората не те учат как да умреш.

И сега ще се сблъскате с всичките си проблеми, които преди може би сте оставили настрана, защото сте играли, защото сте имали нещо друго, което се нуждае от внимание. Но щом краят дойде... Не сме свикнали да си седим вкъщи! Не си свикнал да се занимаваш с нормален живот. От 13-годишен нямам нормален живот. Не ме разбирайте погрешно, не се оплаквам. Просто казвам, че връщането в реалния свят е шок за системата, защото не си технически адаптиран към живота в този свят“, заяви Анри в епизод на YouTube канала The Diary Of A CEO.

  Сподели
276