Клубовете на Роналдо, Бензема и Неймар имат ограничено финансиране


Н. Гавазов

Клубовете на Роналдо, Бензема и Неймар имат ограничено финансиране

Суверенният фонд на Саудитска Арабия (PIF), който финансира четири водещи клуба (Ал-Хилал, Ал-Насър, Ал-Итихад и Ал-Ахли), въведе ограничения за зимните трансфери, съобщава As.

Имайте предвид, че без поддръжката на PIF клубовете няма да могат да сключват особено големи трансфери. Всеки клуб ще реши дали да подсили състава си през януари, но всяка покупка ще трябва да отговаря на редица строги изисквания. В момента клубовете сами нямат възможност да канят топ футболисти без държавни пари.

По този начин саудитските клубове няма да могат да правят такива покупки през зимата, както биха направили през лятото на 2023 г. Тогава отбори от Саудитска Арабия похарчиха $875,4 млн. за новаци, което е втори резултат в света след Висшата лига.

Имайте предвид, че Кристиано Роналдо играе за Ал-Насър, Карим Бензема защитава цветовете на Ал-Итихад, а Неймар играе за Ал-Хилал.

По-рано стана известно, че няколко играчи са недоволни в Саудитска Арабия и могат да напуснат шампионата. Един такъв играч е Карим Бензема. Ал Итихад, където играе, в момента е на седмо място.

  Сподели
130