Хендерсън иска да се върне във Висшата лига


Н. Гавазов

Хендерсън иска да се върне във Висшата лига

Бившият полузащитник на Ливърпул Джордан Хендерсън, който сега играе за саудитския отбор Ал-Итифак, иска да се завърне в английската Висша лига. Това съобщава Daily Mail.

Според източника, Хендерсън е готов да разгледа всякакви оферти през зимния трансферен прозорец. Джордан не успя да се адаптира към новия начин на живот, климата в Саудитска Арабия и да играе мачове в горещо време с висока влажност. Освен това английският футболист не харесва ниската посещаемост на мачовете на Ал-Итифак.

Полузащитникът иска да се завърне във Висшата лига, въпреки значителните загуби в заплатата, както и необходимостта от плащане на данъци в размер на около 8 милиона евро, тъй като освобождаването от плащането им влиза в сила едва след две години от договора.

Припомняме, че Хендерсън премина в Ал-Итифак, който се ръководи от Стивън Джерард, от Ливърпул на 27 юли 2023 г.

33-годишният Хендерсън играе за Ливърпул от 2011 г., като има 492 мача, вкара 33 гола и направи 61 асистенции. Заедно с мърсисайдци Джордан спечели девет трофея, включително победи в Шампионска лига и английското първенство.

Ал-Итифак в момента заема едва осмо място в класирането на първенството на Саудитска Арабия, като събра 25 точки от 19 мача.

  Сподели
184