Десподов с гол и две асистенции при нов успех на ПАОК


FUTBOL-TV

Десподов с гол и две асистенции при нов успех на ПАОК

Кирил Десподов се отличи с гол и две асистенции при победата за ПАОК Солун с 4:0 у дома срещу ОФИ Крит в среща от 16-ия кръг в първенството на Гърция.

Капитанът на българския национален отбор откри резултата в 39-ата минута, след като четвърт час по-рано австриецът Щефан Швааб пропусна дузпа за "черно-белите", изработена от Десподов.

Ганаецът Абдул Рахман Баба удвои аванса за ПАОК в 41-ата минута. В допълнителното време на първата част танзаниецът Мбвана Самата също пропусна да се разпише от бялата точка в полза на отбора от Солун.

Бразилецът Маркос Антонио направи 3:0 в 89-ата минута след подаване на Десподов. Българският нападател изведе и испанеца Брендън Томас, който фиксира крайния резултат в допълнителното време на срещата.

Кирил Десподов има 5 попадения в местното първенство и 7 във всички турнири през настоящата кампания. Голмайсторът остана 90 минути на терена в четвърти последователен мач.

ПАОК е лидер в класирането с актив от 38 точки след седмия си пореден успех в шампионата, докато Панатинайкос е с три точки по-малко, но и един изигран двубой по-малко. 

  Сподели
146