Палермо: Тръгвам си, точно както желаех


Н. Гавазов

Палермо: Тръгвам си, точно както желаех

Нападателят на Бока Униорис Мартин Палермо, който обяви, че след края на сезона прекратява кариерата си на футболист, миналата неделя игра за последен път срещу историческия съперник на своя отбор - тима на Ривър Плейт и дори отбеляза гол за победата на своите с 2:0. В интервю за Clarin, легендарният играч отново преживява своето прощално Ел Класико - отбелязаният гол, вълнението и горещата раздяла.

„На скамейката на резервите почувствах, че аз действително приключвам с футбола. Седейки там, аз осъзнах, че повече никога няма да изляза на терена в Ел Класико. Феновете пееха, играта продължаваше, а аз си мислех как се развива всичко. И изведнъж разбрах, че това са моите последни мачове, че на мен не ми остава почти нищо...заради тези мисли ми потекоха сълзите. Отдалечих се от останалите и сложих ръце на очите си. Тогава до мен се приближи Пабло Моуче и ме попита: „Вълнуваш ли се?". Не можех да издържам повече", споделя Палермо.

„Много преживях в рамките на един ден. Всички епизоди се сляха за мен в една картина: играчите, които празнуваха моя гол, обятията към Фалкони, запалянковците, моят брат Габриел, който ме чакаше на терена след мача, Ридуан (Б.ред. синът на Палермо), ръководството на клуба, което ме чакаше в съблекалнята....Брат ми стоеше между скамейките на двата отбора и когато срещата завърши, той се приближи до мен и ми каза: „Благодаря ти за всичко", продължава емоционалният си разказа нападателят.

„След мача тръгнах към тунела. Сам. Вървях и не мислех за нищо, сякаш бях опустошен. Бавно се качих на стълбата и първият, когото срещнах бе именно Хулио, който ми благодари за жеста. Аз не съм искал да му се подмазвам, това бе искрен и естествен порив от моя страна. Разчувствах се и така влязох в съблекалнята. След това вече се успокоих. Там дойдоха вицепрезидентът на клуба Креспи, президента Амеал, цялото ръководство и моите съотборници. Всички стана толкова приятно", допълва Палермо.

„Много хора искат аз да остана и да продължавам да играя, но това няма да го направя. Не трябва. Всичко вече е минало. Тръгнах си, точно както го исках и раздялата се получи такава, каквато трябва да бъде. На мен повече не ми е нужно Ел Класико, аз направих всичко, каквото можах. Ако някога стана треньор на Бока, ще кажа на играчите си, че това е най-големият им мач. Всяка игра с Ривър Плейт е събитие, в което винаги трябва да участват с цялото си сърце", завършва нападателят.

 

  Сподели
174