Лудогорец ще привлече полузащитник


Н. Гавазов

Лудогорец ще привлече полузащитник

Привличането на нов плеймейкър е приоритет в селекцията на Лудогорец, съобщава "Тема Спорт".

В последните седмици разградчани продадоха двама футболисти, които бяха ползвани на позицията зад централния нападател - Доминик Янков, отишъл срещу сериозна сума в Монреал, и Нонато. Бразилецът не игра на "Хювефарма Арена" и през есента, като бе преотстъпен на Сантос, който впоследствие откупи правата му.

През това време в по-предни позиции се изявяваше Якуб Пьотровски. Полякът показа много силна форма и се отчете с 6 гола и 3 асистенции вefbet Лига, както и още 6 попадения в Лига Европа и Лигата на конференциите. По време на лагера в Турция обаче Дерменджиев върна халфа малко по-назад по терена и го натовари със задачата да изнася топката. Така към момента Лудогорец разполага само с Тодор Неделев като типичен плеймейкър, който да носи креативността в нападение. Именно любимецът на феновете на Ботев (Пловдив) ще започне сезона като титуляр на поста зад централния нападател. Той бе и един от малкото футболисти, които взеха участие във всяка една от петте контроли на Лудогорец в Турция. В Разград се надяват все пак до края на трансферния прозорец да намерят алтернатива на пловдивчанина.

Самият треньор на "орлите" Георги Дерменджиев намекна за вероятността да привлече полузащитник.

"Знаете, че аз харесвам комбинативния футбол и искам по-креативен играч", заяви опитният специалист.

"От 10 февруари до 3-4 март имаме седем мача. Трябват ни играчи и мисля, че докато затвори трансферният прозорец, ще има нови футболисти при нас. Веднага е трудно да се включат, ще е необходимо време за адаптация, но ситуацията е такава", добави Дерменджиев.

  Сподели
118