Шеф в Лудогорец: Имаше много оферти за Янков


FUTBOL-TV

Шеф в Лудогорец: Имаше много оферти за Янков

"Надявам се, че подобен голям трансфер на играч от нашата школа извън граница в престижно първенство ще бъде допълнителен стимул и мотивация, както за талантите в академията ни, така и за треньорите. Радостен съм, че се осъществи този трансфер. Пожелавам на Доминик здраве и успех". Това коментира спортният директор на Лудогорец Георги Караманджуков по повод силния изходящ трансфер на Доминик Янков в Мейджър Лийг Сокър.

Преди няколко дни дванадесеткратните шампиони и Монреал финализираха успешно преговорите за халфа, като вчера Янков бе регистриран в МЛС. Междувременно играчът мина успешно медицинските изследвания в Италия, след което замина за Канада, за да се включи в подготовката на новия си отбор.

"Благодарен съм на Лудогорец за всичко, което ми даде. Благодаря на собствениците и ръководителите на клуба за отличните условия, които са създали за футбол", заяви Доминик Янков. "Лудогорец ме създаде като футболист и човек. Всичко дължа на клуба. Желая успех на отбора в първенството и евротурнирите", допълни халфът.

23-годишният атакуващ полузащитник е родом именно от Канада. Той е роден и израснал в Торонто. Пристигна в Разград още като ученик през януари 2016 година, където започна да се обучава в школата на "орлите“. Постепенно проби до първия отбор, с който има 128 изиграни мача, отбелязал е 15 гола с 14 асистенции.

Оферти за един от големите таланти в школата на Лудогорец имаше от редица европейски отбори, но Монреал бе най-настойчив, а офертата на канадския клуб бе най-изгодна за всички страни.

  Сподели
104