ЦСКА вероятно отново ще разочарова феновете си


FUTBOL-TV

ЦСКА вероятно отново ще разочарова феновете си

ЦСКА - Славия
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 06.08.2023 г.
Час: 18:45


ЦСКА приема Славия на "Армията" в среща от 4-ия кръг на родния шампионат. "Червените" отпаднаха рано от евротурнирите, което няма как да не се отрази негативно на атмосферата около отбора. Феновете очаквано са бесни от представянето на играчите и очакванията са за това, че емоциите на стадиона няма да са особено положителни. Тук трябва да отворим една скоба и да добавим, че мачовете на Славия обаче като цяло са трудни за прогнозиране. Все пак, FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак - Х.

Част от феновете на отбора са бесни, заради смяната на Саша Илич. Според тях, тя е дошла не в точното време - на старта на сезона. Други пък смятат, че Илич не се е справил добре и това е наследството, което той е завещал. Като цяло отборът направи солидна подготовка, изигра контроли с доста силни съперници и за първи път от доста време бяха дадени пари за трансфери, а не се разчиташе на свободни агенти. Въпреки това, резултатите на старта не са такива, каквито им се иска на всички, които подкрепят отбора. Въпросът е дали Нестор Ел Маестро е най-добрата опция и дали и той няма да си тръгне скоро при нови негативни резултати.

На този етап, треньорът няма кой знае какви проблеми, с изключение на трайно контузените Юрген Матай и Браян Морено. Неговият предшественик Саша Илич обичаше да ротира състава, което го правеше трудно предсказуем за съперника. При Ел Маестро нещата не стоят така и той вероятно ще заложи на сходни 11 на тези, които играха в Румъния преди дни. Новината не е добра за направилите отлично впечатление по време на подготовката - Марк-Емилио Папазов и Илиан Антонов. Двамата ще останат на пейката и е много вероятно да останат неизползвани резерви в мача срещу "белите".

Светослав Вуцов поднови тренировки след претърпяната през май операция на коляното. 21-годишният страж се контузи в двубоя срещу Септември София в края на април, а след това му бе направена артроскопия на колянната става. Очаква се Вуцов да може да се завърне в игра в края на август или началото на септември.

С екипа на Славия вратарят има 90 мача във всички турнири - 78 за първенство и 12 за Купата на България. Стигна и до националния отбор. Към него постоянно имаше сериозен интерес от чуждестранни клубове, който обаче напоследък логично е стихнал. В момента под рамката на "белите" е Николай Кръстев, а 47-годишният ветеран Георги Петков е негова резерва. Не е изключено именно Петков да играе като титуляр срещу ЦСКА, заради повечето опит, който притежава. Точно това се случи и по време на последния мач между двата отбора, но тогава Жоро Вратарчето (както е известен) не успя да помогне на тима си да спечели нещо от ЦСКА.

Преди дни успешна операция претърпя и новото попълнение Славия - Георги Търтов. Той също е аут за мача. Новото попълнение Сибири Кейта тренира със своите съотборници, но все още не се знае дали ще бъде в групата за двубоя в неделя.

“Историята на футбола в България е започнала със Славия, те са имали своите хубави моменти, подобно на ЦСКА. Когато излезе на терена всеки отбор защитава своята чест. Ние ще излезем да защитим честта ни. Футболистите работят за моите идеи. Много съм доволен от работата и духа на футболистите, всеки ден се опознаваме все по-добре с тях. Имахме две седмици да тренираме, което е нещо ново за мен, защото календарът в България е такъв, че това не ми се е случвало. Отборът е много мотивиран да играе в този мач срещу ЦСКА и да спечели. Този двубой се очаква с нетърпение. Отборът се подобрява с всяка следваща тренировка и аз също очаквам с нетърпение срещата. Очаквам най-добрия ЦСКА заради резултата вчера и загубата (0:4) срещу Сепси. Очаквам много труден мач. Няма значение схемата на игра на противника. Двубоят ще бъде труден. Имаме уважение към ЦСКА, но искаме единствено победата", каза треньорът на Славия - Хосе Мария Бакеро.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СЛАВИЯ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
452