Левски обърна Царско село за първия си успех в шампионата (видео)


FUTBOL-TV

Левски обърна Царско село за първия си успех в шампионата (видео)

Левски победи Царско село с 3:1 в двубой от четвъртия кръг. Това бе и първи успех за "сините", които до този момент имаха три загуби от три двубоя. Гостите откриха чрез Васил Шопов в 28-ата минута. През втората част в 58-та Борислав Цонев вкара за 1:1, а само пет по-късно Мартин Петков направи пълен обрат.  В самия край пък Андриан Краев отбеляза за 3:1.

Двубоят започна в спокойно темпо, като постепенно "сините“ установиха предимство. В 11-та минута Георги Миланов напредна и комбинира със Здраво Димитров вляво. Крилото видя, че Миланов продължи движението си и му подаде в коридор. Впоследствие центрирането на футболиста с №7 попадна в ръцете на Янко Георгиев.

Минутка по-късно Иван Горанов центрира към Билал Бари, чийто удар с глава мина над вратата на гостите. След 15 минути игра Билал Бари направи добър пробив през центъра и спечели корнер. След него Мартин Петков игра с глава, но ударът му излезе в аут.

"Сините“ стигнаха до първия точен изстрел в 18-та минута. Ивайло Найденов бе спрян с шпагат отляво, но топката се озова в Мартин Петков. Той надбяга бранител в червено и под ъгъл стреля по земя. Янко Георгиев бързо излезе и скъси ъгъла, а кълбото излезе в корнер.

Царско село поведе в 28-та минута. Гостите се възползваха от първата си добра възможност и Васил Шопов реализира по диагонал по земята след подаване от Лъчезар Балтанов.

Левски стартира добре втората част и Иван Горанов центира от лявото крило. Подаването му намери на дузпата непокритият Мартин Петков, който обаче не успя да уцели вратата с левия крак.

"Сините“ отново създадоха опасност отляво. Здравко Димитров увлече защитник с финове и подаде с пета към Борислав Цонев. Той центрира към Билал Бари, който стреля с глава, но Янко Георгиев спаси.

По-добрата игра на Левски през втората част даде резултат в 58-та минута. Георги Миланов се озова на стрелкова позиция и опита да прехвърли Георгиев. Вратарят спаси, а топката се озова в Борислав Цонев, който на полупразна врата не сгреши - 1:1.

Само пет минути по-късно Мартин Петков вкара за пълен обрат на Левски. Той получи пас по земя от Борислав Цонев в наказателното поле и стреля с левия крак, без да остави шансове на Янко Георгиев.

В 72-та минута Здравко Димитров получи странен жълт картон за симулация, което предизвика гнева на резервната скамейка на '“сините". Живко Миланов, Валери Божинов и Веселин Минев изразиха бурно негодованието си срещу четвъртия съдия. Това донесе нов жълт картон за наставника на домакините.

Резервата Патрик-Габриел Галчев отправи поредния точен изстрел в 78-та минута. Той се възползва от грешка на Луи Нганиони и шутира по земя, но Янко Георгиев спаси. До края двата тима се хвърлиха в здрава битка, а в самия край Андриан Краев отбеляза за 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
473