Ботев Пловдив ще спечели първия мач срещу ЦСКА


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив ще спечели първия мач срещу ЦСКА

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Футболен Комплекс Ботев 1912", Пловдив
Дата: 10.06.2020 г.
Час: 21:00 ч.
Съдия:


Ботев Пловдив приема ЦСКА на своята клубна база в Коматево в първа среща от полуфиналите за Купата на страната. Турнирът е важен и за двата тима, които евентуално могат да спасят сезона с този трофей. Докато шампионът вече излгежда ясен, то интригата за Купата остава. Все пак трябва да се има предвид дългово време, в което отборите не тренираха, заради пандемията. Въпреки това прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Двата тима подновиха първенството по различен начин. Ботев малко очаквано загуби от съименниците от Враца, докато ЦСКА се поздрави с победа, но по доста труден начин и то срещу последния в класирането. Мнението на специалистите е, че "канарчетата" може да са се "пазили" за "червените", тъй като искат реванш за миналата година, когато стигнаха до финала за Купата, но го загубиха от градския съперник.

Евандро ще стартира от първата минута в предстоящия двубой с Ботев за Купата на България. Бразилецът донесе успеха срещу Витоша (1:0), като се разписа в 85-ата минута с глава, а 6 по-рано се беше появил на терена. Евандро обаче няма да е на типичната си позиция - зад нападателя. Той ще стартира по левия фланг на атаката, а резерва ще остане Джеси, който разочарова срещу "Бистришките тигри". Зад нападателя мястото е за може би най-добрият играч на ЦСКА - Стефано Белтраме. Доскорошният футболист на Ювентус бързо се превърна в любимец на фенове на "Армията". Белтраме на няколко пъти доказа, че е с класи над повечето играч в родния елит.

Още една промяна ще направи Милош Крушчич, но тя няма да бъде по негово желание, а по скоро - принудителна. Халфът на ЦСКА Рубен Пинто ще пропусне първия полуфинал за Купата. Пинто получи петия си жълт картон през сезона при визитата на Витоша Бистрица. Това се случи през втората част на двубоя.

В негово отсъствие треньорът Милош Крушчич има варианти да използва в средата на терена Валентин Антов или Тиаго Родригес. Ако се спре на първия, то Пламен Гълъбов ще застане до Петър Занев в центъра на отбраната. И петте официални предупреждения, които Пинто получи, бяха в шампионатни мачове.

С 4 жълти картона пък е бразилецът Евандро. При следващ той ще бъде лишен от състезателни права за 1 двубой.

Ботев Пловдив остава на режим на базата в Коматево до мача срещу ЦСКА. Това реши треньорът на "жълто-черните" Ферарио Спасов след загубата от Ботев Враца. Така отборът ще прекара повече време заедно. "Канарчетата" изиграха слаб първи мач след възобновяването на шампионата и логично допуснаха неприятна загуба от възпитаниците на Антони Здравков.  "Жълто-черните" имат амбиции за бараж за Лига Европа и спечелване на Купата.

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
340