Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 27-ми кръг на Висшата лига

Евертън - Уест Хем Юнайтед 
Стадион: Гудисън Парк 
Дата: 02.03.2024 г. 
Час: 17:00 ч. 

Евертън продължи поредицата си от мачове без победа и те вече са 9 след последното 1:1 с Брайтън. Последната победа на този отбор бе в средата на декември над Бърнли. Все пак виждаме класиране на 15-то място, което не е най-лошата позиция предвид сезона.

Лукас Пакета се върна за Уест Хем след дълго отсъствие и играта се промени моментално за победата над Брентфорд, в която и Боуен вкара три пъти. През октомври "чуковете" бяха победени от "карамелите" минимално, и с настроението от последния уикенд изглежда това е моментът за мъст.

Освен всичко само Калвин Филипс има наказание при гостите и здравето е перфектно. При домакините с проблеми са Али, Данхума, Гомеш, Гай и Добин.

Евертън има 5 равенства в последните 6 кръга. Именно към такъв резултат ще се стремят и тук домакините.

Прогноза: Евертън - Уест Хем Юнайтед 1:2

 

Фулъм - Брайтън
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 02.03.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Фулъм спечели два пъти в последните три мача, включително в последния момент срещу Манчестър Юнайтед и така се покачи до 12-ата позиция с 12 точки над опасната зона, където не изглежда, че има шанс да попадне. 

Брайтън направи своя 9-ти равен през сезона последно с Евертън, което е най-малко 2 над всички останали отбори в лигата. Тимът е на 7-мо място, но липсващите играчи така и не намаляват. Гилмор е наказан сега, контузени са Митома, Марч, Педро, Хинселууд и Милнър, а под въпрос - Фелтман, Фъргюсън и Лампти.

При домакините ключовият Палиня е с наказание, Хименез е контузен, а под въпрос са още Вилиан и Рийд.

Фулъм няма загуба в 8 поредни мача с Брайтън. Гостите имат само 1 победа в последните 7 на гости, което означава, че ще гонят равенството.

Прогноза: Фулъм - Брайтън 2:1

 

Нюкасъл Юнайтед - Уулвс
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 02.03.2024 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл стигна до дузпи за победата във ФА Къп над Блекбърн, но това все пак означава само 1 загуба от последните 7 във всички турнири и тя бе последно от Арсенал в лигата. Умората може би ще има значение тук, тъй като все още виждаме и контузени имена - Жоелинтон, Поуп, Таргет, Уилсън, Ботман, както и Тонали с наказание.

Уулвс също продължи във ФА Къп след като отстрани Брайтън и победата означава 4 от последните 5 мача. Ключовият Хуанг Хи-Чан обаче е под въпрос и Матеуш Куня продължава да лекува контузия.

Нюкасъл допусна по най-малко 2 гола в 7 от последните 8 кръга. Уулвс няма загуба на гости в 6 поред, но загуби последните две гостувания в Нюкасъл.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Уулвс 2:2

 

Тотнъм - Кристъл Палас
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 02.03.2024 г.
Час: 17:00 ч.

След пет мача без загуба Тотнъм отстъпи на Уулвс и така изостана от топ 4 и Астън Вила на 5 точки. "Шпорите" имат мач по-малко от отборите около тях в таблицата след отменения двубой с Челси, но той не е гарантирана победа.

Кристъл Палас прекрати поредицата от три срещи без успех след като се справи с 10 от Бърнли. Оливер Гласнер прави добър старт след като наследи Рой Ходжсън начело. Проблемите обаче продължават в състава за Олисе, Дукуре, Холдинг, Гуехи, Рак-Саки, Андерсен и Хюз.

При домакините с проблеми са Поро, Удоджи, Соломон, Сесеньон и Форстър. Има шанс бранителите да преминат късен тест и да участват в срещата след като последно липсваха.

Тотнъм има 7 поредни победи у дома над Кристъл Палас. В 6 от тях домакините не допуснаха, поради което са големите фаворити.

Прогноза: Тотнъм - Кристъл Палас 2:1

 

Лутън - Астън Вила
Стадион: Кениуърт Роуд
Дата: 02.03.2024 г.
Час: 19:30 ч.

Загубата с 6:2 във ФА Къп от Ман Сити беше четвърта поред във всички турнири за Лутън. 3 от тези загуби бяха пред собствена публика. Така "шапкарите" отново са в опасната зона след краткото покачване и подобрение наскоро, а безопасността е на 4 точки.

Астън Вила поправи представянията си напоследък макар да има доста проблеми в преследването на местата за Шампионска лига. Те са заради контузиите на Мингс, Буендия, Дюран, Карлос, Камара, Конса и Торес.

При домакините под въпрос е Адебайо, но Локиър, Накамба и Андерсен продължават да липсват.

С увереността от победите над Форест и Фулъм, гостите ще са почти сигурни в успеха си и в този случай.

Прогноза: Лутън - Астън Вила 0:2

 

Бърнли - Борнемут
Стадион: Търф Моор
Дата: 03.03.2024 г.
Час: 15:00 ч.

Бърнли загуби последно с 3:0 от Кристъл Палас и така вече няма победа в 8 мача. Тимът е под безопасността с 11 точки а остават само 12 кръга до края на сезона.

Борнемут се беше засилил в края на миналата година, но сега също няма победа в 7 мача и отпадна и от ФА Къп през седмицата. Последната визита до "Търф Моор" през 2021 г. беше спечелена с 2:0 обаче.

Сега и двата тима имат здравословни проблеми. При домакините Браунхил е наказан, контузени са Фостър, Рамзи, Колеошо и Редмънд, както и Бейер е под въпрос. При гостите под въпрос са Соланке и Юнал, а травми имат Адамс, Кели, Фредерикс, Арънс и Хил.

Бърнли допусна по най-малко 3 гола в 3 поредни кръга. Домакините ще се надяват Соланке да не успее да се възстанови навреме тъй като головата форма на противника зависи от нападателя във форма в момента.

Прогноза: Бърнли - Борнемут 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301