Анонс на 16-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Висшата лига

Брайтън - Бърнли
Стадион: АМЕКС
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брайтън имаше проблеми след шест кръга без успех, но сега с две победи от последните три възвърна самочувствието въпреки продължаващите липси на важни играчи като Еступинан, Лампти, Фати, Енцисо, Уелбек и Марч. "Чайките" обърнаха Брентфорд за победа през седмицата но остават без суха мрежа през кампанията.

Бърнли вкара пет гола на Шефилд последния уикенд, но през седмицата се върна към разочарованията срещу Уулвс, където отстъпи. Тимът е само на 2 точки над дъното и Шефилд, както и на две точки под безопасността, обаче.

Бърнли има 7 загуби в последните 8 кръга. Брайтън вкара по най-малко 2 гола в 3 кръга поред, с което е голям фаворит.

Прогноза: Брайтън - Бърнли 2:0

 

Шефилд Юнайтед - Брентфорд
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Не се очакваше Шефилд да вземе каквото и да е от срещата с Ливърпул през седмицата у дома, и тимът отстъпи с 2:0, но "остриетата" показаха подобрение по отношение на играта си при новия-стар бос Крис Уайлдър, който зае мястото на освободения Хекингботъм.

Брентфорд не се представя много по-добре от противника си напоследък след като допусна трета загуба от последните 4 мача последно с Брайтън при 2:1. "Пчеличките" спечелиха само 1 от последните 6 на гости, и загубиха ключовия Мбемо поради контузия. Освен него и другия топ-реализатор Тоуни, аут са Хенри, Хики, Шаде, Колинс и Айер.

При домакините наказани са МакБърни и Норууд. С контузии липсват Брюстър, Балдок, Джебисон, Дейвис, Еган, Норингтън-Дейвис и Башам.

Шефилд има 9 загуби в 11 кръга, като в 12 от последните 14 кръга допусна по най-малко 2 във вратата си. Гостите обаче почти нямат реализатори в тима и това може да ги лиши от точки срещу опонент, който биха сразили в пълна готовност.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Брентфорд 1:1

 

Уулвс - Нотингам Форест
Стадион: Молиню
Дата: 09.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След поредни загуби на гости Уулвс се върна у дома за победа над Бърнли последно във вторник вечер. Така тимът на Гари О'Нийл напредна с 2 точки над Кристъл Палас, който е 14-ти.

Нотингам Форест гостуваше на Фулъм последно и загуби с цели 5 гола без да вкара. Така сянката над Стив Купър стана още по-тежка и дори е вероятно да бъде заменен начело на тима до уикенда. 

Уулвс няма загуба в последните си 4 срещи у дома и тук успя да вземе скалпа на Ман Сити и Тотнъм този сезон. Освен това "вълците" не загубиха в 10 от последните 11 срещу Форест. С 4 загуби поред гостите са аутсайдер в двубоя.

Прогноза: Уулвс - Нотингам Форест 2:0

 

Фулъм - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 10.12.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Фулъм ще е в настроение след победата с 5:0 над Нотингам Форест последно. Раул Хименез вкара два пъти и достигна три гола за сезона, като надеждите на домакините ще са това да продължи след големия трансфер през лятото.

Уест Хем обърна Тотнъм и вероятно ще бъде в още по-добро състояние на духа. Джарод Боуен и Уорд-Прауз донесоха победата след като "чуковете" изоставаха в дербито. В тима продължава да липсва само нападателят Антонио, който Боуен сега замества макар да е типичен халф.

Фулъм вкара по най-малко 3 гола в 3 поредни кръга. Домакините обаче не са побеждавали този опонент от 2014 г. Уест Хем спечели 5 от последните 6 мача между тези отбори, при 1 равен.

Прогноза: Фулъм - Уест Хем Юнайтед 1:2

 

Тотнъм - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 10.12.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Тотнъм вече пет кръга няма победа след като тимът на Постекоглу поведе над Уест Хем и допусна обрат през седмицата до загуба. Тимът има големи проблеми с липсващи играчи, но и агресивният стил на мениджъра води до лесно допускане на голове.

Нюкасъл също загуби през седмицата и също страда от много липсващи. Евертън надви видимо уморен състав на Еди Хау с 3:0. "Свраките" вече нямат победа в 4 мача, но в последните си 4 визити до Лондон те имат само 1 загуба.

10 човека за домакините и 13 за гостите ще липсват в този мач. Това принуждава и двата мениджъра да играят с уморени състави и да правят компромиси на различни позиции. При шпорите проблеми имат Бентанкур, Дайър, Мадисън, Ван де Вен, Соломон, Сесеньон, Уайтман, Перишич, Филипс и Сон е под въпрос.

Нюкасъл не разчита на Тонали, Поуп, Мърфи, Бърн, Уилсън, Андерсон, Лонгстаф, Ботман, Уилок, Барнс, Манкиьо и Таргет, докато Ласелъс е поставен под въпрос. Така Емил Крафт може да заеме и нетипична позиция в средата на защитата тук.

Тотнъм допусна по най-малко 2 гола в последните 4 кръга поред. Нюкасъл загуби титулярния си вратар и веднага допусна 3 във вратата си. Вероятно е да видим голове в този мач и равенство от два страдащи отбора.

Прогноза: Тотнъм - Нюкасъл Юнайтед 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
355