Анонс на 9-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 9-ти кръг от Висшата лига

Нюкасъл Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл навлезе в паузата за национални срещи с пет победи в последните седем срещи и подобрено представяне в защита в сравнение с началото на сезона. Еди Хау покачи тима до девета позиция за момента, на точка над противника от този кръг.

Кристъл Палас започна сезона силно и сега вече 3 поредни кръга дори няма допуснат гол. Проблемът е, че отборът вкара само 1 гол в последните 4 мача и отсъствието на Езе и Олисе в нападение е ключово и те отново липсват.

При домакините само Барнс лекува по-тежка травма. Нюкасъл запази суха мрежа в 10 от последните 13 мача с Палас. Последните 3 срещи между тези отбори бяха равенства, но в този случай домакините изглеждат много по-добре.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Кристъл Палас 2:0

 

Нотингам Форест - Лутън
Стадион: Сити Граунд
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Нотингам Форест надиграваше последно Кристъл Палас преди почивката за национални срещи, но не успя да сломи защитата на съперника и така вече 4 кръга няма победа.

Лутън загуби последно от Тотнъм с 1:0 макар да играеше с човек повече голяма порция от срещата. "Шапкарите" загубиха 6 от 8-те кръга до тук, но някак се намират над опасната зона. Лутън може да се похвали с 3 поредни сухи мрежи срещу Форест във всички турнири.

Показаното от двата тима до тук може би ни насочва към скучно равенство с малко голове.

Прогноза: Нотингам Форест - Лутън 0:0

 

Борнемут - Уулвс
Стадион: Дийн Корт
Дата: 21.10.2023 г
Час: 17:00 ч.

След 8 мача начело Андони Ираола продължава да търси първата си победа с Борнемут. "Черешките" загубиха последните 3 кръга като допуснаха 10 гола и вкараха само 1.

Уулвс сега няма загуба в 3 поредни кръга и все още виждаме увереността след онази победа над Ман Сити преди три седмици. Това обаче е първия мач на Гари О'Нийл срещу бившия му отбор, който реши да го замени през лятото. Той ще иска да се докаже и условията за това са добри след като при "вълците" контузени няма, а наказан е само Марио Лемина.

Борнемут допусна по най-малко 3 гола в 3 поредни кръга. Без победа в 12 кръга поред тимът не е фаворитът тук. Уулвс изглежда по-добре от миналата кампания, в която в двата мача с Борнемут дори не успя да вкара гол.

Прогноза: Борнемут - Уулвс 0:2

 

Брентфорд - Бърнли
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 21.10.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд няма победа в редовно време от гостуването до Фулъм през август. Томас Франк загуби 4 от последните 5 мача и пропадна до 15-ата позиция на таблицата, със само 7 точки до тук. На положението не помага и купчината контузени играчи, и наказанията на Иван Тоуни и Арън Хики.

Бърнли най-накрая постигна първата си победа в лигата, но след нея се провали ударно с 4:1 у дома от Челси. Така спечелените точки до тук са само 4. 

Бърнли няма победа в 11 от последните 12 изиграни кръга. Брентфорд пък няма успех в 6 поред. Последно тези отбори се срещнаха през март 2022 г. когато Брентфорд спечели с 2:0, но в момента твърде много титуляри липсват при домакините.

Прогноза: Брентфорд - Бърнли 0:1

 

Астън Вила - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Вила Парк
Дата: 22.10.2023 г.
Час: 18:30 ч.

Астън Вила няма загуба в 4 поредни кръга и последно отнесе Брайтън на този стадион с 6:1. Унай Емери отново чука на вратата на топ 4 при само 8 изиграни кръга, като от петото място той е само точка зад Ливърпул в момента.

Дейвид Мойс няма загуба с Уест Хем в 4 поредни мача, като последно успя да задържи Нюкасъл до 2:2. "Чуковете" също правят силен старт на сезона и заемат 7-мо място с 14 точки. Те могат да се похвалят още със статистика без загуба срещу Вила от 11 поредни мача (7 победи, 4 равни).

Разбира се "виланите" се развиха изключително при Емери напоследък. В състава му липсват сега Морено, Рамзи, Мингс и Буендия. При гостите под въпрос са само Кресуел, Фабиански и Джонсън.

Очаква се равностоен и отворен двубой, като везните изглеждат изравнени.

Прогноза: Астън Вила - Уест Хем Юнайтед 2:2

 

Тотнъм - Фулъм
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 23.10.2023 г.
Час: 22:00 ч.

До късната среща от кръга Тотнъм може да е пропаднал под първото място, но това няма да има значение защото поредицата без загуба от началото на сезона продължава наравно с Арсенал. Единственото поражение този сезон беше в Купата на лигата именно от Фулъм.

"Котиджърс" навлизат в тази среща със само 1 загуба от последните 5 мача във всички турнири. Ако погледнем последните 9 визити до Тотнъм обаче, загубите са 7 в тях. Победата е само 1 от последните 17 опита на гости на този противник в дербито.

Тотнъм има доста проблеми с контузени имена, но дълбочината за момента изглежда достатъчна за да остане фаворит в този мач.

Прогноза: Тотнъм - Фулъм 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
458