Бивш съдия разкритикува Клоп


Н. Гавазов

Бивш съдия разкритикува Клоп

Бившият рефер на Висшата лига Кийт Хакет разкритикува поведението на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп на линията по време на мачовете.

Клоп на няколко пъти влизаше в конфликт със съдиите по време на престоя си в Англия, а също така често търси обяснение от реферите на почивката.

Предизвикателното поведение на Юрген дразни Хакет, който призовава бившите си съдии да предприемат действия спрямо германеца.

"Първо, аз твърдо вярвам, че не трябва да се допуска мениджърите да излизат на терена в края на мача. Не им позволявайте да го правят.

Нека да почукат в стаята на съдията 30 минути след края на мача за разяснения. Ако не са доволни от тези разяснения, тогава те могат да говорят с делегата на мача и да изразят разочарованието си с писмена жалба. Достатъчно е да го напишат.

Основателите на Висшата лига са самите клубове. Ако имат някакви проблеми, те могат да отидат във Висшата лига и да кажат: "Вижте, ние сме загрижени за тази и онази област".

Може да изглежда страхотно, когато Клоп изтича на терена, но защо тогава се нуждаем от техническа зона? Защо имаме действаща процедура, според която трябва да останете във вашата техническа зона? И ние все пак не спазваме това.

В известен смисъл четвъртите рефери са слаби и го игнорират. Те не взаимодействат достатъчно добре.

Мисля, че ФА може да се изкуши да напише на Клоп писмо от четири страници, в което да изброи грешките му и да поиска по-добро поведение. Това би било предупредителен изстрел", заяви Хакет.

  Сподели
491