Кой ще спечели трите точки - Уест Бромич или Нюкасъл?


П. Пенков

Кой ще спечели трите точки - Уест Бромич или Нюкасъл?

В ранния двубой от неделния ден от 16-я кръг на английската Висша лига, 13-я във временното класиране Уест Бромич приема 10-я Нюкасъл Юнайтед. Съставът на Роберто ди Матео притежава актив от 19 точки, като досега е регистирал общо 5 победи, 4 равенства и 6 загуби. В последния кръг те успяха да се реваншират на феновете си за домакинското поражение от Стоук Сити с 3:0 преди две седмици, като победиха като гости Евертън с 4:1. Лошата новина обаче е, че тима приключи участието си в турнира Карлинг Къп, след като през изминалата седмица загуби от Ипсуич с минималното 1:0 на "Портма Роуд".

Мениджърът на Албиън Роберто ди Матео ще провери състоянието на петима играчи преди срещата с Нюкасъл. Крис Брънт, Питър Одеминге, Джеймс Морисън, Пол Шарнър и Ники Шори са тези, които ще преминат късни фитнес тестове. Полузащитникът Йозуф Мулумбу ще трябва да изтърпи наказанието си от две срещи, след като му беше показан червен картон при гостуването на карамелите. Централният бранител Джонас Олсон може да се завърне в игра в началото на следващата година, след като бележи прогрес при възстановяването си от травмата си в ахилеса.

Съперниците им Нюкасъл не се представят добре в последните си няколко срещи. Те заемат вече десетата позиция във временното класиране с 19 инкасирани точки. Преди седмица те посрещахна лидера във временното класиране Челси, като в крайна сметка успяха да измъкнат точка от тях и така Манчестър Юнайтед успя да заеме челното място в подреждането. Седмица преди домакинството на Челси, свраките претърпяха тежка загуба при гостуването си Болтън, където бяха рагромени с 5:1.

Добрата новина за феновете на Нюкасъл е, че халфа Джоуи Бартън се завръща в игра, след като изтърпя наказание от 4 срещи. Цетралният защитна двойка Фабрицио Колочини и Майк Уилямсън, които наскоро подписаха нови договори с клуба, ще трябва да изтърпя наказанието си за 3 срещи, докато Кевин Нолън е аут поради болки в глезена си. Вратарят Стийв Харпър поднови тренировки с отбора през тази седмица, след като се възстанови от травмата в рамото си, докато Леон Бест, Райън Тейлър, Дан Гослинг и Хатем Бен Арфа остават аут поради контузии.

Прогноза: Уест Бромич - Нюкасъл над 2,5 гола

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
163