Моуриньо: Аз съм един от най-добрите треньори в света


Н. Гавазов

Моуриньо: Аз съм един от най-добрите треньори в света

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо напомни, че остава един от най-добрите треньори в света, независимо от критиките по свой адрес. Както е известно, португалецът се оказа под огромен натиск след като претърпя  две загуби в първите три мача от новия сезон. Дори се заговори за евентуална раздяла между Юнайтед и Жозе, но Моуриньо показа спокойствие при срещата си с журналистите и отново напомни за постиженията си, включително и второто място през миналата година.

"Аз съм треньор на един от главните отбори в света. Аз съм един от най-добрите треньори в света. Оставам ли дин от най-добрите треньори, ако не успея да спечеля Висшата лига с Юнайтед? Разбира се. А вие зададохте ли този въпрос на мениджъра, който завърши на трето място през миналия сезон? А на мениджъра, който завърши на четвърто място? На мениджъра, който завърши пети?", заяви Моуриньо.  

"През миналия сезон ние постигнахме сериозен успех. Много просто не искат да го признаят. Аз анализирам демонстрираните резултати от моя отбор. За мен това е много по-важно, отколкото ви изглежда. Преди две години също проведохме отличен сезон. Спечелихме Лига Европа. През миналата година всички носеха Атлетико на ръце за победата им в Лига Европа след отпадане в Шампионска лига. Ние сме последният английски отбор, който е печелил европейски клубен турнир", продължи португалецът.

"Спечелих осем шампионски титли. Аз съм единственият треньор, който е печелил в Италия, Испания и Англия. Миналогодишното второ място е едно от главните ми постижения в кариерата. Ваше право е да не се съгласие на това. Няма проблем. Четете ли философите? Какво е казал Хегел? Той е казал, че истината е само едно цяло, а нищо частично не е до край истинско.

Тази седмица ни очаква тежък мач. Но настроението на всички играчи е позитивно", заяви Моуриньо.

В неделя, 2 септември, Юнайтед гостува на Бърнли. Мачът е от 18:00 часа българско време.

  Сподели
516