Карагър: Конте е най-добрата смяна на Венгер в Арсенал


Н. Гавазов

Карагър: Конте е най-добрата смяна на Венгер в Арсенал

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагър е на мнение, че наставникът на Челси Антонио Конте би трябвало да оглави Арсенал. Спекулациите около бъдещето на италианския специалист се появиха през миналия месец - в пресата се появиха информации, че Конте може да напусне Челси след края на сезона и да се завърне в Италия.

Карагър е на мнение, че Антонио трябва да остане на Острова.

"Няма по-добра замяна на Венгер, отколкото Конте. Арсенал не прогресира през последните години. Винаги ще уважавам Венгер, но аз още през миналия сезон говорех, че неговото време е към края си. Контрактът му с Арсенал изтича след година и половина. Мисля, че в такава ситуация мениджърът не може да създаде нов отбор. Арсен каза, че никога няма сам да разтрогне съглашението си. Но може би ръководството на клуба ще вземе решение.

Що се отнася до Конте, той е много добър, за да бъде уволнен от Челси. Те трябва да го запазят, защото донесе голям трофей на клуба. В същото време, ако отиде в друг отбор, той може да задмине Челси. Ако "сините" не осъзнаят това, то Арсенал трябва да направи всичко възможно, за да получи Конте", заяви Карагър.

 

  Сподели
171