Моуриньо: Имаме три цели на пазара


И. Ангелов

Моуриньо: Имаме три цели на пазара

Насред спекулациите с трансфера на Алексис Санчес от Арсенал в Манчестър Юнайтед мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо сподели, че клубът му трябва да се бори когато на пазара има добра възможност за играч. В пресконференцията преди понеделнишката среща със Стоук Сити Жозе каза:

"Да кажем, че имаме три цели през лятото - защитник, полузащитник и атакуващ играч. Ако през зимата успееш да вземеш един от тях тогава през лятото ще ни трябват три минус един. Ако направим нещо сега, няма да го правим през лятото пак.

"Планът ни не е да взимаме нови през януари. Ние строим състав с идея и аз споделям философията си с г-н Удуърд и собствениците. Но ако има фантастична възможност на масата, ти трябва да се бориш за нея. Ако стане - стане.

"В момента не всичко е до трансферния пазар. Вече има много силни отбори във Висшата лига, не е като в другите първенства където топ отборите трудно губят точки. Сити има много комфортна преднина и може да е спокоен с това. Такова предимство ти дава много и премахва напрежението. Бил съм в такава ситуация. Аз не мисля, че някой от отборите, които са близо до върха - Челси, Ливърпул, Тотнъм или ние, ще можем да похарчим пари до толкова, че да затворим разстоянието.

"Не е до трансферите. Всичко е до това да печелиш, да взимаш максимум точки от оставащите срещи. Ще видим какво ще стане."

 

  Сподели
101