Суонзи с тежки клаузи в договора за наем на Санчес


Н. Гавазов

Суонзи с тежки клаузи в договора за наем на Санчес

Суонзи ще заплати над 7 милиона паунда на Байерн Мюнхен за наема на крилото на Байерн Мюнхен Ренато Санчес. Преходът на 20-годишния португалец в лагера на "лебедите" бе една от главните сензации на лятото, с оглед на това, че няколко топ клуба от Европа се оглеждаха за играча, но баварците изпревариха конкурентите си.

Санчес обаче не успя да се наложи в Байерн Мюнхен, а сега крилото се сблъска със същите проблеми и в Суонзи. Ренато никак не се проявява в Англия, а в мача с Челси бе заменен на почивката.

По такъв начин трансферната сензация рискува да се превърне в трансферен неуспех, отчитайки финансовото бреме, което уелсците поеха върху себе си.

Както става ясно от съобщения в британската преса, наемът на играча струва на Суонзи над 7 милиона паунда. В добавка "лебедите" напълно са поели върху себе си плащането на заплатата на играча в размер на 50 000 паунда на седмица. Още един неприятен факт е, че според клауза в договора, Суонзи не може да върне предсрочно португалеца, даже той да продължи показва отчайващ футбол.

 

  Сподели
189