Ман Сити ще превземе Брайтън трудно


И. Ангелов

Ман Сити ще превземе Брайтън трудно

Брайтън - Манчестър Сити 
Стадион: АМЕКС 
Дата: 25.04.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Брайтън се намира в поредица от 4 срещи без постигната победа, но тимът няма как да е имал по-добри условия за подготовка за този тежък мач след като виждаме 12 дни разстояние между двата последни двубоя с участие на "чайките". У дома те имат само 3 загуби този сезон, което означава, че ще опитат да затруднят шампиона. 

Ман Сити през седмицата преодоля Челси с трудности за да достигне до финала на ФА Къп и до началото на този мач ще изостава с два мача на Ливърпул и Арсенал, които играят вторник и понеделник, съответно. Това ще постави тима на Пеп Гуардиола под напрежение, заедно със статистиката от само 1 победа от последните 3 визити до "АМЕКС". 

Освен всичко и Ерлинг Халанд изглежда е контузен и ще пропусне, докато Джон Стоунс е под въпрос след като бе сменен принудително във ФА Къп.

Проблемите при домакините обаче са много повече. Контузени са 10 човека - Еступинан, Митома, Марч, Милнър, Хинсъууд, Гилмор, Фъргюсън, Уебстър, Лампти и Енцисо, редица от тях ключови имена.

Ман Сити вкара по най-малко 4 гола в последните 3 кръга на Висшата лига поред. Срещу Брайтън тимът има 12 победи в последните 14 мача във всички турнири. С 12 победи от 15 кръга няма как Гуардиола да не е фаворит, но домакинската форма на "чайките" може да го изненада без Холанд в тима.

Прогноза: Брайтън - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Едерсон
   
Аканжи
Диаш
Уокър
Гвардиол
Родри
Силва
Брюйне
Фоден
Доку
Алварез
Уелбек
Педро
Модер
Адингра
Балеба
Грос
Жулио
Фелтман
Дънк
Хеке
   
Фербрюген
 
Брайтън (Роберто де Зерби)

Обоснована прогноза: Брайтън - Ман Сити 1:2

  Сподели
179