Бът: Рашфорд доказва, че системата на Юнайтед е над Челси


И. Ангелов

Бът: Рашфорд доказва, че системата на Юнайтед е над Челси

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Ники Бът сподели, че въпреки множеството играчи, които произхождат от академията на Челси, тази на Юнайтед създава по-качествени играчи заради имена като Маркъс Рашфорд. Самият Бът е продукт на фамозното поколение от 92-ра година за Юнайтед, което съдържаше хора като Райън Гигс, Пол Скоулс, Дейвид Бекъм и братята Невил. ESPN цитира:

"През 1992-ра ние спечелихме младежката ФА Къп и някои играчи преминаха в първия отбор. Когато това се случи ти получаваш похвали и от собствениците, което е страхотно. Но моята работа е да вкарвам младежите в първия отбор и най-добрият ми пример в последните години е когато срещнахме Челси в младежката ФА Къп. Тогава бях в публиката, а не в сегашната си роля, но настръхвах заради класата, с която ни превъзхождаха.

"2 години по-късно и ние имаме Маркъс, който изигра повече от 50 мача миналата година - повече от всеки в отбора. И играе за Англия. С цялото ми уважение, Челси няма такъв играч в състава си, а при нас целта е да създадем основни играчи за отбора."

  Сподели
98