ПСЖ не премина проверката на УЕФА


Н. Гавазов

ПСЖ не премина проверката на УЕФА

В близките дни УЕФА ще обяви за санкциите по отношение на европейските клубове, които не отговарят на принципите на финансовия феърплей (ФФП). Както е известно, разследването трябваше да завърши вчера, но вчера стана известно, че това ще стане днес. По-рано се съобщаваше, че наказания могат да бъдат наложени на ПСЖ, Манчестър Сити и Интер.

Според информацията, ПСЖ не е издържал на проверката заради спонсорския си контракт с министерството на туризма на Катар на стойност 167 милиона евро. Тази сделка бе призната за съмнителна, тъй като катарското семейство владее парижкия клуб.

Впрочем, юристи и други специалисти, специално наети от УЕФА, продължават да изучават въпросната сделка, изследвайки и пазара. Европйските футболни чиновници са на мнение, че финансовите средства, които трябва да получат парижани, са завишени. Като пример при разследването ще послужи съглашението между Атлетико и министерството на туризма на Азербайджан.

Френски източни пък твърдят, че заплатите на играчите в ПСЖ ще бъдат поставени под специален надзор, а също така парижани няма да могат да подписват с нови футболисти от клубове, които участват в Шампионска лига. Също така на ПСЖ ще бъде наложена сериозна глоба. Засега не се предвижда изключването на ПСЖ от евротурнирите.

 

  Сподели
121