Украйна ще повали Исландия


Н. Гавазов

Украйна ще повали Исландия

Украйна – Исландия

Стадион: "Тажински Арена", Вроцлав

Дата: 26.03.2024 г.

Час: 21:45 ч.

Съдия: Клемен Търпин (Франция)

Път B от квалификационните плейофи за Евро 2024 приключва във вторник вечерта в Полша, където Украйна и Исландия ще се борят за правото да продължат напред в турнира това лято.

Хората на Сергей Ребров постигнаха победа с 2:1 над Босна и Херцеговина, за да се класират за шоуто в средата на седмицата, докато северните им опоненти разбиха Израел с 4:1 в своя полуфинал.

Украйна не успя да премине през квалификациите за Евро 2024, но има шанс да го направи през Лигата на нациите.

Отборът се класира трети в квалификационната си група с 14 точки, зад Англия и Италия, но пред Северна Македония и Малта.

В Лигата на нациите "жълто-сините" останаха втори след Шотландия, която директно се класира за Европейското. Това даде шанс на тима да измине друг път към финалите на Европейското първенство. В класацията на УЕФА украинците заемат 22-ро място.

Последни мачове: в полуфиналите на евроквалификационните плейофи Украйна вкара накрая два гола и измъкна победата на Босна и Херцеговина (2:1). Голмайстори бяха Роман Яремчук и Артем Довбик. Микола Матвиенко изведе домакините с нещастен автогол, като десет минути преди края гостите бяха пред отпадане, но нападателят на Валенсия изравни в 85-та минута, а три минути след това Довбик донесе успеха.

Хората на Ребров пристигат за финала на Път В както в добро настроение, така и в добра форма, след като спечелиха третата си победа от четири мача с похвалния си триумф над Босна, а единствените им две загуби от последните им 12 мача във всички турнири дойдоха в Италия и Англия.

Исландците също не успяха да се класират за Евро 2024, тъй като завършиха едва четвърти в своята група.

Отборът на Исландия събра 10 точки в 10 мача, класирайки се след Португалия, Словакия и Люксембург, изпреварвайки само Босна и Херцеговина и Лихтенщайн.

Що се отнася до Лигата на нациите, Исландия също стана втори, след Израел, но пред Албания.

71-ият отбор в класацията на ФИФА неочаквано и уверено победи Израел като гост (4:1) в квалификационните полуфинали.

Преди това викингите проведоха два спаринга тази година, като победиха Хондурас (2:0) и Гватемала (1:0).

Миналата година Исландия загуби от Португалия (0:2) и Словакия (2:4).

Виктор Циганков отсъстваше от украинския отбор поради контузия и не е гарантирано, че ще бъде на разположение и за мача с Исландия, въпреки че сега тренира отново.

Ако Циганков не бъде счетен за достатъчно годен за титулярна роля във вторник, Яремчук със сигурност ще започне двубоя и тогава домакините ще трябва да изостават своята постройка 4-2-3-1  и да преминат към система с двама нападатели.

За разлика от своя съперник, Исландия претърпя двоен удар през второто полувреме при смазването на Израел, където голмайсторът Траустасон и крилото на Блекбърн Роувърс Арнор Сигурдсон отпаднаха поради контузии.

Очертава се интересен мач, в който украинците са сочени за фаворити, но от друга страна хората на Ааге Харейде са тъмен кон, който може да избухне във всеки един мач и срещу който трудно се играе.

Исландия бе на Европейското първенство през 2016 г. и иска да отиде там отново. Само една победа дели островитяните от това, а в един мач, както знаем, всичко може да се случи.

Въпреки това, нашият съвет е да се заложи на Украйна – исландците загубиха двама от титулярите си, а формата на Довбик, а и останалите украински играчи ще е достатъчна за да бъде направена разликата и така украинските национали да зарадват своя народ в тези трудни времена на война срещу руските фашистки агресори, които нападнаха страната по заповед на военния престъпник и масов убиец Владимир Путин.

Прогноза: Украйна – Исландия 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Исландия (Оге Харейде)
 
Валдимарсон
   
Палсон
Ингасон
Гретарсон
Тораринсон
Торстейнсон
Йоханесон
Харалдсон
Вилумсон
Гудмундсон
Оскарсон
Довбик
Мудрик
Судаков
Зубков
Бръжко
Зинченко
Миколенко
Матвиенко
Забарний
Конопля
   
Лунин
 
Украйна (Сергей Ребров)

Обоснована прогноза: Украйна - Исландия 2:1

  Сподели
129