Аякс ще се поздрави с още една победа срещу Лудогорец


FUTBOL-TV

Аякс ще се поздрави с още една победа срещу Лудогорец

Аякс - Лудогорец
Стадион: "Йохан Кройф Арена", Амстердам
Дата: 31.08.2023 г.
Час: 21:00


Лудогорец гостува на Аякс в Амстердам в мач-реванш от плейофната фаза на Лига Европа. Някогашноти страшилище взе аванс след първата среща в Разград. Тогава Аякс спечели заслужено с категоричното 4:1 и до голяма степен си свърши работата. Реваншът се очертава като протоколен. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за нов успех за гранда от Амстердам - знак 1.

Въпреки негативния развой, Лудогорец успя да си гарантира поне участие в групите на Лига на конференциите. У нас тимът на Ивайло Петев също набира скорост, въпреки двете поражения. В последния си мач обаче, разградчани прегазиха Берое с 5:0 и дават заявка за поредна титла на страната, особено като се има предвид кризата в която се намира основният им опонент в последните години - ЦСКА.

Двубоят срещу Аякс почти сигурно ще се окаже последен за звездата на тима Кирил Десподов. Капитанът на националния отбор на няколко пъти заяви, че настоява за трансфер в чужбина. Той бе искан от руските Краснодар и Сочи, които даваха 6 милиона евро за правата му. Играчът обаче отказа да заиграе в тази страна.

Вчера в Гърция отново се зашумя около името му. Не минава трансферен прозорец, в който Десподов да не е спряган за гранда Олимпиакос. Този път медиите пишат, че може да се стигне до положителна развръзка. В Хърватия пък се появиха информации, че сериозен интерес към него проявява Хайдук, но подобна сделка е много малко вероятна.

Бърнард Текпетей също е обект на интерес от доста чуждестранни клубове. Той също настояваше за трансфер, но в последните дни намекна, че може да остане и до зимата. Той и Десподов в момента са най-важните играчи на Лудогорец. И до раздяла с тях може да се стигне само при сериозни оферти.

Пазарът в големите западни първенства затваря на 1 септември, петък. В доста страни обаче продължава, включително и в Арабския свят. В Гърция сделки са позволени до 11 септември, докато у нас до 7-и. Така че има достатъчно време да се стигне до преминаване на Десподов в Олимпиакос. Лудогорец трябва да се раздели и с играчи, които не попадат в плановете на треньорския щаб. Такива са десният бек Пипа, както и фланговият нападател Раи Насименто. До дни се очакват и техни трансфери.

Така или иначе, за самият мач, Ивайло Петев няма много проблеми, като разполага с голяма група от играчи, на които може да разчита. Той дори даде почивка на основни състезатели за мача с Берое, но и резервите се справиха повече от добре.

Трансферите в Аякс изместиха сериозно фокуса от реванша срещу Лудогорец в Лига Европа. Аякс взима грузинеца Жорж Микаутадзе от Метц, за когото ще плати 17 милиона евро сега, плюс три милиона в бонуси и допълнителни суми. 22-годишният играч няма да е на терена в четвъртък, но ще бъде представен на феновете.

Микаутадзе е роден във Франция и е от академията на Лион, но играе за националния тим на Грузия. Деветката игра срещу България при разгромното 5:2, с което ни унижиха в Разград преди 15 месеца, но не вкара.

Извън трансфера, Аякс има новини и около две легенди. Едната - Едвин ван дер Саар, няма да се върне на работа, или поне това няма как да се случи скоро. Генералният мениджър претърпя мозъчен кръвоизлив по време на ваканцията му в Хърватия, като се налага да почива и да е далеч от стреса.

Така клубът за първи път официално обяви, че преговаря с човек, който да го замести - това е Алекс Крус, който и досега бе в борда на директорите. Негов асистент ще е Ян ван Хаалст, а промените предстои да бъдат одобрени.

Освен това Уест Хам и Аякс най-накрая постигнаха договорка за звездата на тима от Амстердам - Мохамед Кудус. Лондончани ще платят 38 милиона евро за 23-годишния ганаец. Играчът се е разбрал и за личните си условия, като ще подпише 5-годишен догор с опция за още една. Кудус отбеляза хеттрик срещу Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Лига Европа, който Аякс спечели с 4:1. Именно в Разград е постигната договорката между гранда от Амстердам и Уест Хам. Техническият директор на лондончани Тим Стейтен е бил в България, за да финализира преговорите. Очаква се Кудус да пристигне в Лондон в следващите дни, където да мине медицински прегледи. Почти сигурно голмайсторът няма да играе в реванша с разградчани.

 

ПРОГНОЗА: АЯКС - ЛУДОГОРЕЦ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
466