Пробвайте знак 2 за Левски - Айнтрахт


FUTBOL-TV

Пробвайте знак 2 за Левски - Айнтрахт

Левски - Айнтрахт Франкфурт
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 24.08.2023 г.
Час: 20:00


Левски приема Айнтрахт Франкфурт на националния стадион в първа среща от плейофната фаза за влизане в групите на Лига на конференциите. "Сините" се представиха добре в предишните два кръга и заслужено стигнаха до мач срещу толкова силен съперник. Сега въпросът е дали хората на Николай Костов ще могат да зарадват феновете, които ще напълнят до край стадиона. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Жереми Петрис и Николай Михайлов тренираха наравно със съотборниците си в Левски преди мача срещу Айнтрахт в София. Десният защитник пропусна двубоите с израелския Апоел Беер Шева заради разтежение на сухожилие, което получи в началото на мача от първенството срещу Локомотив Пловдив. Вчера той проведе първо занимание със своите съотборници, като се включи в беговите упражнения и играта с топка, въпреки че все още изпитва лек дискомфорт в крака. Николай Михайлов не бе в групата за реванша срещу Апоел Беер Шева заради вирусно заболяване, но днес и вчера изкара цяла тренировка с останалата част от отбора. Михайлов вероятно ще попадне в групата за мача, но ще остане на резервната скамейка за сметката на Пламен Андреев. Петрис обаче все още не е готов и на този етап ще се изчака с неговото завръщане в игра. Така Патрик-Габриел Галчев ще заеме позицията на десния бек.

Като цяло, Николай Костов няма кой знае какви проблеми с наказани или контузени футболисти. От щаба на "сините" отложиха и следващия си мач - срещу Арда Кърджали, като по този начин футболистите на Левски ще бъдат максимално свежи за важния двубой срещу Айнтрахт.

Фланговият нападател на Левски - Уелтон притесни сериозно феновете на тима. Бразилецът бе заменен принудително в 82-рата минута на реванша с Апоел Беер Шева, като вместо него се появи Джавад ел Джемили. По време на двубоя израелците действаха доста твърдо срещу бразилското крила и често прибягваха до нарушения, за да го спрат. От лекарския щаб на Левски обаче са убедени, че състоянието на звездата на тима е добро и той ще бъде на разположение на Николай Костов за сблъсъка с Айнрахт.

"Въпросът е, че достигнахме дотук. Сега срещу Айнтрахт ще бъде тест. Нашите футболисти ще бъдат възстановени, надяваме се на добра игра и добър резултат", каза Николай Костов.

Хърватският дефанзивен халф Кристиян Якич не попадна в разширения състав на Айнтрахт. Якич, който смени контузения капитан Себастиан Роде в началото на мача срещу Дармщад от първия кръг на Бундеслигата, вероятно няма да остане в отбора от Франкфурт, като към него има интерес от Щутгарт. В последните два сезона Якич има 50 мача и 2 гола за Айнтрехт в Бундеслигата.

В тима на Айнтрахт не попаднаха още Кристофер Ланц и колумбиецът Рафаел Боре, който е пред трансфер в Локомотив Москва. Както вече стана дума - под въпрос за мача е капитанът - Роде. От клуба не дадоха подробности за контузията, а само обявиха, че той е “получил тежък удар в левия крак". Макото Хасебе и Уго Ларсон са болни и няма да играят.

За сметка на това в състава на Айнтрахт е голмайсторът Рандал Коло Муани, който почти сигурно ще премине във френския шампион Пари Сен Жермен, но е твърде вероятно да е титуляр в първия мач между двата отбора в четвъртък на Националния стадион "Васил Левски".

Централният бранител на Айнтрахт Франкфурт - Робин Кох говори преди битката с Левски от плейофите за Лигата на конференциите. "Имам вече опит в Бундеслигата, но много се радвам за мача от Европа. Много съм нахъсан да играя в този мач. Ние направихме анализ за двубоя. Разучихме всичко за тяхната игра. Левски е силен отбор с добро темпо. Важно е да анализираме тактиката на противника", заяви опитният защитник.

Знаем, че българите отложиха два мача, това подсказва, че те искат много да спечелят. Знаем, че билетите са продадени и че стадионът ще е пълен. Това показва, че ще е много труден мач за нас. В Левски има двама много добри бразилци, от които трябва да имаме респект. Ще се опитаме да установим тактика с 4-3-3, знаех, че няма да бъде лесен мач", каза наставникът на Айнтрахт Франкфурт - Дино Топмьолер.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АЙНТРАХТ ФРАНКФУРТ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
2245