Лудогорец едва ли ще може да се противопостави на Аякс


FUTBOL-TV

Лудогорец едва ли ще може да се противопостави на Аякс

Лудогорец - Аякс
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 24.08.2023 г.
Час: 21:00


Лудогорец приема Аякс на своя стадион в Разград в първа среща от плейофната фаза за влизане в групите на Лига Европа. Българските шампиони вече са си гарантирали поне участие в груповата фаза на Лига на конференциите, но сега ще искат да се докажат срещу именития си съперник. Прогнозата на FTV и на Futbolbet обаче са за знак - 2.

Полузащитникът на Лудогорец - Клод Гонсалвеш ще бъде на разположение на Петев за първия двубой срещу Аякс в Лига Европа. Първоначално се смяташе, че футболистът ще бъде наказан, тъй като натрупа 3 жълти картона от началото на кампанията в Европа. Той получи официални предупреждения по време на срещата с Балкани, както и в двата мача срещу Астана.

УЕФА обаче е направила промени в правилата от този сезон, които на практика спасиха Гонзалвеш от наказание. Според регулациите след всеки два изиграни кръга от европейските турнири картоните на играчите се намаляват с един. Това означава, че след мачовете срещу Олимпия Любляна, картонът от двубоя с Балкани е отпаднал. Гонсалвеш има две официални предупреждения, което означава, че трябва да внимава, тъй като евентуален жълт картон в първия мач срещу Аякс ще го извади за реванша в Нидерландия.

По този начин единственият отсъстващ в редиците на разградчани остава десният бек Франсиско Гомес-Сон. Припомняме, че испанецът беше изгонен с директен червен картон за удар без топка срещу съперник в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига с Олимпия Любляна, загубен с 1:2. Заради това си действие бранителят отнесе наказание за три мача, което ще изтече след сблъсъка с Аякс идния четвъртък.

"Отборът на Аякс е разполагал, разполага и ще разполага с доста индивидуална класа. Знаем, че няма да ни е лесно. Гледах ги доста мачове. Добър отбор с класа във всеки играч. Няма да ние е лесно, но ще направим всичко възможност да ги затрудним и да прокараме нашите идеи в играта“, заяви треньорът на Лудогорец. Петев разкри, че е провел разговори със Серджио Падт и Аслак Фон Витри, които са играли срещу Аякс в първенството на Нидерландия. "Всяко инфо ще е от помощ. Важното за нас е да следваме това, което имаме като план и да контролираме емоциите“ заяви специалистът.

3 от топ попълненията на Аякс това лято няма да вземат участие в мачовете срещу Лудогорец. Най-скъпият футболист Йосип Шутало пътува с отбора за България, но не е регистриран за мача. Той бе привлечен от Динамо Загреб за над 20 милиона евро.

Късно снощи Аякс представи Гастон Авила, който пристигна от Роял Антверп за сумата от 12,5 млн. евро. Левият бранител също не е в групата за мача срещу Лудогорец. Ситуацията е подобна и с Чуба Акпом. Централният нападател дойде от Мидълзбро за 12,3 млн. евро това лято, но и той не е в състава. От скъпите нови попълнения в групата е Карлос Форбс, който пристигна от отбора до 21 години на Манчестър Сити за 14 млн. евро и Бенямин Тахирович, който дойде от Рома за 7,5 млн. евро. Аут от състава е и титулярният вратар Джеронимо Рули, който е контузен.

"Имаме достатъчно информация за мача срещу тях. От това, което видях, Лудогорец е добър отбор с много скорост и индивидуално качество в предни позиции. Вкараха красиви и добри голове. Труден съперник, но ще видим в четвъртък“, заяви треньорът на Аякс - Морис Стайн.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - АЯКС 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
537