Левски ще довърши започнатото срещу Апоел Беер Шева


FUTBOL-TV

Левски ще довърши започнатото срещу Апоел Беер Шева

Левски - Апоел Беер Шева
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 17.08.2023 г.
Час: 20:00


Левски приема Апоел Беер Шева на "Герена" в среща-реванш от третия предварителен кръг на Лига на конференциите. "Сините" направиха добър първи мач в Израел (0:0) и сега, на пръв поглед, остава да довършат започнатото. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Малко неочаквано, но в дните преди мача, една от звездите на Левски - Ивелин Попов напусна клуба. Припомняме, че Попето бе много близо до това да вкара гол на Апоел в последните минути на мача в Израел, но бившият национал нямаше късмет. Така или иначе, Попов явно не се е разбирал добре с новия треньор Николай Костов и е взел решение да си тръгне от "Герена". Ивелин бързо избра да продължи кариерата си в Ботев Пловдив, където треньор е неговият добър приятел - Станислав Генчев.

Треньорът на Левски Николай Костов получи добри новини от лекарския щаб. Той ще може да използва Жереми Петрис в реванша от третия предварителен кръг на Лигата на конференциите срещу Апоел Беер Шева. Петрис се контузи при гостуването на Локомотив Пловдив, загубено с 1:2. Той разтегна бедрен мускул още в началото на двубоя. Травмата го извади от визитата на Апоел (0:0), както и от мача с Ботев Враца (1:0). Десният бек е уверил треньорския щаб, че вече се чувства добре, както и че ще излезе на инжекции срещу израелците, ако се наложи. Затова и Николай Костов вече го брои за титуляр в четвъртък. Когато не е на терена заради травма, негова алтернатива вдясно на отбраната са Патрик-Габриел Галчев и Марин Петков.

Ако Левски елиминира израелците, то в плейофа за груповата фаза на турнира ще се изправи срещу Айнтрахт Франкфурт.

В лагера на Апоел има малко проблеми преди мача. Под въпрос за срещата са нападателят Кристофер Петерсон и халфът Рамиз Сафури. Шведът Петерсон, който бе титуляр в първия мач между двата отбора, но бе сменен в 56-ата минута от Антонио Сефер, има остри болки в гърба, след сблъсък със съотборник на тренировка. Сафури, който бе отстранен по дисциплинарни причини, не е тренирал редовно през последната седмица и треньорът Елянив Барда не е сигурен, че той е в оптималното си състояние. От друга страна, Сафури липсваше много на Апоел в първия двубой, като той няма равностойна смяна при статичните положения и пасовете, които могат да изострят атаките.

Най-добрият футболист на тима от Беер Шева - Рамзи Сафури, бе реабилитиран. Халфът се извини пред отбора, пое отговорност, бе му наложена максималната глоба - 20 процента от заплатата му и треньорът Елянив Барда реши, че той ще се включи в тренировката на тима. Така почти сигурно Сафури ще бъде част от състава на Апоел за реванша с Левски в четвъртък, като има голяма вероятност да бъде титуляр в София.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АПОЕЛ БЕЕР ШЕВА 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
405