Левски трудно ще вземе нещо от първия мач с Апоел


FUTBOL-TV

Левски трудно ще вземе нещо от първия мач с Апоел

Апоел Беер Шева - Левски
Стадион: "Яков Търнър", Беер Шева
Дата: 10.08.2023 г.
Час: 20:30


Левски гостува на Апоел Беер Шева в първа среща от третия предварителен кръг на Лига на конференциите. Домакините са фаворити, но "сините" ще опитат да изненадат своя съперник и да постигнат комфортен аванс, който да им даде шанс за реванша на "Герена". Прогнозата на FTV и на Futbolbet обаче е за знак - 1.

Най-новото попълнение на Левски Дарлан е сред 22-мата картотекирани за мачовете с израелския вицешампион Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Бразилският халф заема мястото на Ноа Сонко Сундберг. Централният бранител беше продаден на Лудогорец.

Отново в списъка от играчи на Николай Костов е попаднал трайно контузеният Билал Бари. Сред картотекираните е и Нейтън Олдър, който не попада в плановете на старши треньора и дори не бе част от летния подготвителен лагер в Правец. Почти сигурно той ще остане на пейката.

Крайният бранител на Левски Жереми Петрис е под въпрос за мача. Защитникът получи контузия още в първите минути на двубоя срещу Локомотив Пловдив и бе заменен принудително от Патрик-Габриел Галчев. Петрис все пак е в групата за мача, но за него ще се решава в минутите преди началото на двубоя.

Апоел Беер Шева има повече кадрови проблеми преди първия мач срещу Левски. Опитният португалски централен защитник Елдер Лопеш и нападателят Алон Тургеман имат травми, а шансовете да бъдат на разположение на старши треньора Елянив Барда за срещата в четвъртък не са големи. Ако Лопеш не бъде готов, той по всяка вероятност ще бъде заменен в стартовия състав от Харел Шалом, така както беше в реванша от втория квалификационен кръг срещу литовския Паневежис (1:1).

Полузащитникът Рамзи Сафури пък е отстранен временно от първия отбор до неделя по дисиплинарни причини и със сигурност отпада за двубоя. Причината за това е неприятен инцидент, който се разразил между него и Шай Елиас. Двамата се скарали и влезли във физическа конфронтация преди тренировката на отбора. При опита да ги разтърве Шагив Йехезкел е ударен по носа.

Йехезкел и Елиас, които също бяха титуляри срещу Паневежис, остават под въпрос заради по-леки контузии, като те могат да бъдат заменени от Гай Бадаш и Рой Гордана.

 

ПРОГНОЗА: АПОЕЛ - ЛЕВСКИ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
387