Астана и Лудогорец ще оставят интрига и за реванша


FUTBOL-TV

Астана и Лудогорец ще оставят интрига и за реванша

Астана - Лудогорец
Стадион: "Астана Арена", Астана
Дата: 08.08.2023 г.
Час: 17:00


Лудогорец гостува на Астана в Казахстан в първи мач от 3-ия предварителен кръг на Лига Европа. Голямата мечта на разградчани за нов пробив в Шампионска лига се провали и тази година. Отборът бе отстранен от кошмара на Левски - Олимпия Любляна и така Лудогорец продължава с изявите си на европейска сцена, но в Лига Европа. Прогнозата на FTV и на Futbolbet за предстоящия двубой е за знак - Х.

Лудогорец спести сили в кръга от шампионата. Визитата на Ботев Враца не се оказа никак трудна, като разградчани се наложиха с 5:0 над този съперник. Разбира се, трябва да се има предвид фактът, че домакините играха голяма част от мача с човек по-малко. Така или иначе Ивайло Петев успя да съхрани сили за мачовете с Астана. Треньорът заложи на предимно резерви за двубоя във Враца и те не го разочароваха.

Петев ще може да разчита на двама нови играчи, които до момента нямаха картотеки за евротурнирите. Това са централният защитник Ноа Сонко Сундберг и нападателят Руан Крус. За сблъсъците с казахстанския шампион те сменят в списъка на УЕФА контузеният таран Квадво Дуа, както и даденият под наем на Сантос през миналата седмица халф Нонато.

Привлеченият от Левски Сундберг и играещият като преотстъпен от Сантос Руан Крус започнаха като титуляри във Враца. Бранителят изигра цял мач, като той и колегата му в центъра на отбраната Игор Пластун нямаха много работа и така и не бяха тествани сериозно. Въпреки това Сонко е гласен за титуляр утре.

Кандидатите за негов партньор са трима - Пластун, Оливие Вердон и Франко Русо. С най-големи шансове да спечели доверието на Ивайло Петев е последният.

Руан Крус пък даде старт на голеадата срещу Ботев. 22-годишният бразилец се разписа още в 8-ата минута след подаване на Кайо Видал. Той остана в игра до 65-ата минута, когато бе заменен от Десподов. Крус се понрави с изявите си и ще спори за върха на атаката срещу Астана с аржентинеца Матиас Тисера.

За Казахстан с отбора тръгна и Тодор Неделев. Бившият капитан на Ботев Пловдив бе повален от вирус в началото на миналата седмица. Той бе в групата за визитата на Ботев Враца, но така и не се появи в игра. Не е изключено и сега да остане на пейката.

Аут за сблъсъка с Астана е десният бек Сон. Испанецът бе изгонен в реванша срещу Олимпия Любляна, загубен с 1:2. Като титуляр в тази зона на отбраната ще стартира Аслак фон Витри.

Очаквано мнението си за мача даде Станимир Стоилов, който преди време беше наставник на Астана. "Ще бъде много интересен мач. Лудогорец направи много през последните години. Това е страхотен клуб, имат доста силен състав. Лудогорец не отстъпва на нивото на Динамо Загреб. Астана ще се изправи пред сериозно изпитание. По селекция двата отбора са равностойни. Който използва по-добре шансовете си, ще спечели тези мачове", каза Мъри Стоилов.

В Астана все още е доскорошният помощник на Мъри - Саид Ибраимов. Там той продължава да бъде част от треньорския екип на клуба. "По принцип сме готови, защото първенството на Казахстан е в разгара си. Изиграхме вече и четири мача в европейските клубни турнири, а сега ни предстои следващ двубой със сериозен противник. Mога смело да заявя, че Лудогорец е от калибъра на Динамо (Загреб), с който играхме в предишния кръг. Но жребият е хвърлен, както се казва, и ние се подготвяме да се противопоставим максимално добре. Подхождаме с огромно уважение към Лудогорец, защото това е един отбор, който в последните години измести Левски и ЦСКА от върха в българския футбол. И не само това, но и се затвърди като лидер. Познато име е, защото играе постоянно в Европа", обяви един от помощник-треньорите на Астана.

 

ПРОГНОЗА: АСТАНА - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
372