Левски ще запише още една победа над Шкупи


FUTBOL-TV

Левски ще запише още една победа над Шкупи

Левски - ФК Шкупи
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 03.08.2023 г.
Час: 20:00


Левски приема Шкупи на "Герена" в мач-реванш от 2-ия квалификационен кръг на Лига на конференциите. Първият двубой в Скопие завърши с успех за "сините" - 2:0, което прави задачата им на пръв поглед доста лесна. Тимът от Северна Македония не впечатли с нищо особено (като футболни качества) в първия мач. Най-голямо впечатление направи неумението при гола от страна на нападателите на Шкупи, които пропиляха с лекота иначе отличните си положения. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Около тези мачове се изговори повече за случилото се с феновете на Левски в Скопие, отколкото за футбол. Причината - теренът на националния стадион в македонската столица бе в окаяно състояние, което със сигурност попречи на това да се получи добър мач. А преди мача се стигна до неприятни сцени с феновете на Левски. Един от тях бе наръган с нож от местен хулиган. В резултат на това българският привърженик попадна в болница, а извършителят все още е издирван. С това обаче провокациите от домакините не спряха. Феновете на Шкупи изпочупиха доста от колите с българска регистрация, които бяха паркирало около стадиона.

В резултат на всичко това днес се взе решение да не бъдат допускани фенове на гостуващия отбор за реванша на "Герена". Иначе самият стадион вече е разпродаден и Левски ще се чувства доста комфортно на реванша.

Една лоша новина има в лагера на Левски преди мача. Централният бранител на "сините" - Кристиан Димитров получи контузия при победата с 6:0 срещу Локомотив София от третия кръг на родния шампионат. 26-годишният футболист има разтежение и ще пропусне със сигурност мача реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Шкупи, както и гостуването на Локомотив Пловдив през уикенда. Димитров се нуждае от около две седмици за възстановяване. На негово място се очаква да играе Келиан ван дер Каап, който напоследък също изгради отлично разбирателство с безспорния титуляр Хосе Кордоба.

Рикардиньо също е с проблеми след мача с Локо, но почти сигурно той ще бъде готов за мача. Други промени не се очакват и Николай Костов ще разчита на най-доброто за двубоя.

"Амбицирани сме да се представим добре с Шкупи. Победихме в първия мач, имахме много трудности. Там футболът беше съвсем различен. На нашия терен, пред нашата публика, се надявам да покажем добър мач и да покажем на македонците, че няма да провокираме и ще покажем добро възпитание. Моите футболисти са готови да го направят", каза Николай Костов.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ФК ШКУПИ 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
641