Милан – Фиорентина: Дербито ще завърши без победител


Н. Гавазов

Милан – Фиорентина: Дербито ще завърши без победител

Милан - Фиорентина
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 17.01.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Довери


Без съмнение дербито на 20-ят кръг в Серия А е между тимовете на Милан и Фиорентина. Домакините изглежда изгубиха сериозни шансове и амбиции за Топ 3 след серия от разочароващи резултати, докато "виолетовите" са все още в борбата за титлата на 3 точки от върха.

"Росонерите" определено не са във форма и за последните 5 мача в първенството имат само една победа, което постави отборът на 10 точки изоставане от зоната даваща право на Шампионска лига догодина. По този начин за клубът остана да се бори единствено за Купата на Италия, където прогрес поне е налице. Милан стигна преди няколко дни до полуфинал в турнира, след като отстрани Карпи, но играта на футболистите беше далеч от задоволителна. Разбира се, "росонерите" едва ли ще отпишат напълно Серия А и ще се надяват поне на 5-то място. Менез, Диего Лопес и Ели пропускат срещата, заради травма.

Фиорентина изпусна първото място миналата седмица, след като допусна поражение в дербито с Лацио. Сега на "виолетовите" им предстои още един тежък и завързан мач, който при победа може да ги изстреля нагоре и да даде импулс в играта на тима, но може и да има обратният ефект при неуспех. Гонзало Родригес е наказан за гостуването, докато Милан Бадел е контузен и неговата липса ще се отрази отрицателно на представянето, тъй като е ключова фигура в състава на Соуса.

Милан може и да е в лоша форма и да гони най-вече Купата на Италия, но все пак е малко вероятно да очакваме да пренебрегне едно дерби, особено на свой терен. За Фиорентина е по-важно да си тръгне с 3-те точки и ще търси победата с всички възможни усилия, но очакваме Синиша Михайлович да се подготви подобоващо за подобен развой.

Прогноза: Милан - Фиорентина 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

17 декември Сампдория - Милан 0:2 (Купа на Италия)
20 декември Фрозиноне - Милан 2:4 (Серия А)
06 януари Милан - Болоня 0:1 (Серия А)
09 януари Рома - Милан 1:1 (Серия А)
13 януари Милан - Карпи 2:1 (Купа на Италия)

Фиорентина:

13 декември Ювентус - Фиорентина 3:1 (Серия А)
16 декември Фиорентина - Карпи 0:1 (Купа на Италия)
20 декември Фиорентина - Киево 2:0 (Серия А)
06 януари Палермо - Фиорентина 1:3 (Серия А)
09 януари Фиорентина - Лацио 1:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Фиорентина

155 срещи
68 победи за Милан
42 равенства
45 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 240:188 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
312